|

Gebze-Halkalı tren hattında fiyat tarifesi ve durak listesi

Gebze-Halkalı banliyö tren hattı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı. İstanbul’da yaşayan milyonlarca insana fayda sağlayacak hat, ulaşımda önemli rol üstlenecek. Marmaray Gebze-Halkalı tren hattının fiyatı ne kadar, Halkalı Gebze banliyö hattı durakları hangileridir, Gebze Halkalı tren hattı ücreti gibi soruların cevapları merak ediliyor. Ayrıca Gebze Halkalı arası kaç dakika sürecek, entegre istasyonlar hangileridir? İşte Gebze Halkalı tren hattı hakkında tüm merak edilenler...

Yeni Şafak
11:10 - 13/03/2019 Çarşamba
Güncelleme: 11:20 - 13/03/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Halkalı-Gebze banliyö tren hattı açıldı.
Halkalı-Gebze banliyö tren hattı açıldı.

Gebze-Halkalı Banliyö Tren Hattı'nda ilk seferler başladı. Bu hat tüm İstanbullulara ulaşım bakımından büyük bir kolaylık sağlayacak. Gebze – Halkalı tren hattı 115 dakikaya inerek İstanbullu vatandaşlara 1 saat 10 dakika kazandırarak büyük bir avantaj sağlayacak. İstanbul’da trafik yoğunluğu en çok olan bu hat, trafik yoğunluğunun azalmasında da büyük bir avantaj kazandıracak.

HALKALI GEBZE BANLİYÖ HATTININ ÜCRETİ NE KADAR?

Halkalı-Gebze Banliyö Hattı’nda en kısa mesafenin ücreti 2.60 TL. Hattın iki ucu arasında yolculuk yapmanın ücreti ise 5.70 TL olarak belirlendi.

Hatta metrobüste olduğu gibi duraklarda iade makineleri olacak. Buna göre en az ücret 1-3 durak arasında alınacak. 3 durak ve sonrasında ise yolculuk ücreti artacak.

GEBZE-HALKALI MARMARAY HATTI DURAKLARI

Avrupa Yakası tarafından Halkalı'dan başlayacak Marmaray hattı sırasıyla:

Mustafa Kemal, Küçükçekmece, Menekşe, Florya, Yeşilköy, Yeşilyurt, Ataköy, Bakırköy, Yenimahalle, Zeytinburnu, Kazlıçeşme, Yenikapı ve Sirkeci'den oluşuyor. Bu aşamada Marmaray ile Anadolu Yakası'na geçen hat Üsküdar, Söğütlüçeşme, Feneryolu, Göztepe, Erenköy, Suadiye, Bostancı, Küçükyalı, İdealtepe, Süreyya Plajı, Maltepe, Cevizli, Atalar, Başak, Kartal, Yunus, Pendik, Kaynarca, Tersane, Güzelyalı, Aydıntepe, İçmeler, Tuzla, Çayırova, Fatih, Osmangazi, Darıca ve Gebze'de sona eriyor.


HALKALI GEBZE HATTI YOLCULUK SÜRESİ NE KADAR OLACAK?

Günde 1 milyon yolcunun taşınması planlanan hattın Marmaray ile entegrasyonu ile birlikte Gebze'den Halkalı'ya seyahat süresi 185 dakikadan 105 dakikaya indi. Hatta Bakırköy’den Bostancı’ya 37 dakika, Söğütlüçeşme-Yenikapı'nın seyahat süresi ise 12 dakika olacak.


YENİ TREN HATTININ ENTEGRE OLACAĞI HATLAR

Halkalı istasyonunda M1B Yenikapı-Halkalı metro hattı ile,

Ataköy istasyonunda M9 İkitelli-Ataköy metro hattı ile,

Bakırköy istasyonunda M3 Bakırköy-Başakşehir metro hattı ile,

Yenikapı istasyonunda M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı,

M1B Yenikapı-Kirazlı ve M2 Yenikapı-Hacıosman metro hatları ile,

Sirkeci istasyonunda T1 Kabataş-Bağcılar tramvay hattı ve denizyolları ile,

Ayrılık Çeşmesi istasyonunda M4 Kadıköy-Tuzla metro hattı ile,

Üsküdar istasyonunda M5 Üsküdar-Çekmeköy metro hattı ile,

Göztepe istasyonunda M12 Göztepe-Ümraniye metro hattı ile,

Bostancı istasyonunda M8 Bostancı-Dudullu metro hattı ile,

Pendik istasyonunda M10 Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı ile,

İçmeler istasyonunda M4 Kadıköy-Tuzla metro hattı


CUMHURBAŞKANI MAKİNİST KOLTUĞUNA OTURDU

Gebze - Halkalı Marmaray hattı açıldı. Günde 1 milyon yolcunun taşınması planlanan hattın açılışında Başkan Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu. Londra'dan Pekin'e kadar Avrupa ve Asya'yı birbirine bağlayacak dev projenin en önemli ayağı olan Gebze - Halkalı Marmaray hattının günde 1 milyon 700 bin yolcu taşıyacağını açıklayan Erdoğan, trenin ilk seferinde de makinist koltuğuna oturdu.

Erdoğan "Gebze – Halkalı tren hattı eskiden 185 dakikada kat edilebilen bir mesafeyken şimdi 115 dakikaya inerek, İstanbullulara net 1 saat 10 dakika kazandıracak. İstanbul’un en işlek ve dolayısıyla trafik yoğunluğu en çok olan bu hat, saatte tek yönde 75 bin, gündeyse 1 milyon 700 bin yolcu taşıyacak. Bir başka ifadeyle normalde ancak 100 bin araçla taşınabilecek yolcuyu, bu hattımız tek başına gidecekleri yerlere ulaştıracak. İstanbul’un 10 ilçesi bu hattı doğrudan kullanma imkanına sahip olacak. İstanbul trafiğinde çok önemli bir rahatlamaya yol açacak" açıklamasında bulundu.



GEBZE HALKALI BANLİYÖ HATTINDA ÇALIŞMALAR

Haydarpaşa-Gebze arasında bulunan, 29 Mayıs 1969 yılından bu yana hizmet veren banliyö tren hattının Pendik-Gebze bölümü 29 Nisan 2012 de, Kazlıçeşme-Halkalı bölümü 1 Mart 2013'de, Haydarpaşa-Pendik arasındaki bölüm 19 Haziran 2013'te yapılan son seferlerin ardından kapatılmıştı. Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren projesi ve Marmaray'la entegre olarak çalışması planlanan hattaki yenilenme çalışmaları nedeniyle, raylar sökülmüş, pek çoğu tarihi eser statüsünde bulunan istasyonların da yenilenmesine karar verilmişti.

Yapım süresi 24 ay olarak planlanan yenileme çalışmalarının 2015 yılı Haziran ayında sonuçlandırılması hedeflenmişti. Ancak aradan geçen süre içinde yapımı üstlenen firma, maliyetlerdeki aşırı artışı gerekçe göstererek 2014 yılının Ekim ayında çalışmaları durdurmuştu. Sorunların çözülmesinin ardından çalışmalar 2015 yılı içinde tekrar başlamıştı.



#Gebze-Halkalı Banliyö Hattı
#Marmaray
#Gebze
#Halkalı
5 yıl önce