|

Gençlere af sigortaya fiyat ayarı

Zorunlu trafik sigortası, Diyarbakır'ın Sur ilçesinin yeniden inşaası, Kanal İstanbul, 25 yaşa kadar genel sağlık sigortası prim borçlarının silinmesi, 15 bin polis alınması ve terörizmin finansmanın önlenmesiyle ilgili konularda düzenlemeler içeren “torba kanun” tasarısı, TBMM'de kabul edilerek yasalaştı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/04/2016 Cuma
Güncelleme: 23:59 - 14/04/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Kanunla genel sağlık sigortalılarının 25 yaşını doldurdukları güne kadar olan genel sağlık sigortası prim borçlarının tahsilinden vazgeçilecek. Düzenlemeden önce ödenen primler ise iade ve mahsup edilmeyecek.



SU YOLU TANIMI GETİRİLDİ


Torba yasada, “Kanal İstanbul” ve diğer su yolları için yasal düzenleme getiriliyor. İlgili kanunda “su yolu” tanımı yapılarak, bunlara kanuni statü kazandırılıyor. “İmar planı kararıyla yapay olarak oluşturulan ve deniz araçlarıyla ulaşımın sağlandığı su geçidi”, su yolu olarak tanımlanıyor. Diyarbakır'ın Sur ilçesinin yeniden inşasının yasal altyapısı oluşturulduğu kanunla zorunlu trafik sigortasında fahiş fiyatı bitirecek maddeler de yer alıyor. Kanunla kardeşi veya eşi olmayan terör mağdurlarının anne ve babasına kamuda istihdam imkanı getiriliyor.


#trafik sigortası
#Kanal İstanbul
#genel sağlık sigortası prim borçlarının silinmesi
8 yıl önce