|

Gıda ucuzluyor

3 bakanlık, sebze-meyve ve et fiyatlarının düşmesi için düğmeye bastı. Gıda Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı'nın yürüttüğü çalışma kapsamında, kırmızı ette KDV indiriminden ürün tüketiciye gelirken ara aşamalarda maliyeti oluşturan kalemlerin aşağı çekilmesine kadar bir dizi önemli adım atılacak.

Yeni Şafak
06:07 - 12/05/2016 Perşembe
Güncelleme: 04:22 - 12/05/2016 Perşembe
Diğer

Hükümet, gıda fiyatlarından kaynaklanan enflasyonun aşağı çekilmesi için üretim, ticaret, dağıtım kanalları konusunda kapsamlı bir çalışma yapıyor. Gıda Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı'nın yürüttüğü çalışma kapsamında, kırmızı ette KDV indiriminden ürün tüketiciye gelirken ara aşamalarda maliyeti oluşturan kalemlerin aşağı çekilmesine kadar bir dizi önemli adım atılacak. Atılması öngörülen adımlar şöyle:



● Ette yüzde 8 olan KDV'nin aşağı çekilmesi planlanıyor. Sektör temsilcileri, KDV'nin sıfırlanmasının kıyma-kuşbaşına kilogram başına 4-5 lira indirim olarak yansıyabileceğini söylüyor.



● Gümrük Bakanlığı, ürünün tüketiciye kadar geldiği aşamalardaki maliyetleri tek tek çıkardı. Kalemler aşağı çekiliyor.



● Et ve Süt Kurumu'nun etkinliği artırılıyor. Takvim'deki habere göre, kurum, kırmızı et piyasasını regüle edecek.



● Rekabet Kurulu fiyatlar konusunda anlık devrede olacak. Fiyatları suni olarak yükselten firmalara göz açtırılmayacak...


#Gıda
#Kırmızı et
#Maliye Bakanlığı
#Gıda Bakanlığı
#Gümrük ve Ticaret Bakanlığı
#KDV
#Et ve Süt Kurumu
8 yıl önce