|

Gümüşhane’de okullar tatil mi? 14 Aralık Gümüşhane kar tatili açıklaması

Gümüşhane'de okullar tatil mi? Meteoroloji tarafından yapılan son açıklamalarda, yurt genelinde kar yağışının etkili olacağı açıklanmıştı. Bugün ise Gümüşhane'dekar yağışı etkisini oldukça artırdı. Peki Gümüşhane'de okullar tatil mi? İşte Valilikten yapılan kar tatili açıklamaları.

Yeni Şafak
23:36 - 13/12/2016 Salı
Güncelleme: 23:44 - 13/12/2016 Salı
IHA
Gümüşhane’de okullar tatil mi? 14 Aralık Gümüşhane kar tatili açıklaması
Gümüşhane’de okullar tatil mi? 14 Aralık Gümüşhane kar tatili açıklaması
Gümüşhane'de okullar tatil mi?

Öğrencilerin heyecanla beklediği bu sorunun yanıtını haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. Kar yağışının etkili olduğu Gümüşhane'de öğrenciler yarın okulların tatil edilip edilmediğini merak eder oldu. Son dakika açıklaması ise Valilik tarafından yapıldı. Gümüşhane Valiliğinden yapılan açıklamalara göre, eğitime bazı ilçelerde 1 gün ara verildiği bildirildi.



Gümüşhane'de okullar tatil mi?


Gümüşhane'de bugün sabah saatlerinden itibaren yağmurla başlayan ve akşam saatlerinde etkili kara dönen yağışın ardından bazı ilçelerde ki okullar tatil edildi.



Sabah 09.00'dan itibaren başlayan ve akşam 17.00'a kadar devam eden yağış miktarı metrekareye 8 kilogram olarak gerçekleşirken, bu saatte başlayan kar yağışı ise 23.00 itibariyle 11 santimetreye ulaştı.



Yağışın ardından Gümüşhane Valiliği yaptığı yazılı açıklamayla Şiran, Kelkit ve Köse ilçelerindeki tüm okullarda eğitime bir gün ara verildiğini, Merkez ilçe, Torul ve Kürtün ilçelerinde ise taşımalı sistemle eğitim yapılan okullarda eğitime ara verildiğini duyurdu.



Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Valiliğimizce, meteorolojik verilere dayalı olarak yapılan değerlendirme sonucu, İlimiz merkez ve ilçelerinde yaşanan aşırı soğuklara bağlı buzlanma ve beklenen kar yağışı nedeniyle herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla, Kelkit, Köse ve Şiran ilçelerimizde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi ve özel okul öncesi, ilkokul, lise, yaygın eğitim, özel eğitim okul ve kurumlarında eğitim-öğretime 14 Aralık 2016 Çarşamba günü 1 gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür. Kelkit, Köse ve Şiran ilçelerimizde aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaklardır. Gümüşhane Merkez, Torul ve Kürtün ilçelerimizde ise; taşıma yoluyla eğitime erişimini sağlayan resmi ve özel okul öncesi, ilköğretim, ortaöğretim ve özel eğitim öğrencilerimizin 14 Aralık 2016 Çarşamba günü 1 gün izinli sayılmaları uygun görülmüştür. Kamuoyuna duyurulur."



Son Meteorolojik değerlendirmelere göre Gümüşhane'de hava sıcaklığında düşüş yaşanacak ve Çarşamba günü kar yağışı aralıklarla devam edecek.

#Gümüşhane
#Kar tatili
#Gümüşhane'de okullar tatil mi
#Valilik
7 yıl önce