|

Güneydoğulu havayoluna yöneldi

“Çözüm Süreci” ile silah bırakma sorumluluğunu yerine getirmesi beklenen terör örgütü PKK'nın, yol kesme, araç yakma, yola mayın döşeme eylemlerini sürdürmesi vatandaşların seyahat özgürlüğüne engel oluyor.

Yeni Şafak
04:00 - 18/08/2015 Salı
Güncelleme: 23:18 - 17/08/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Seyahat ettikleri araçlarının yakılmasından endişe duyan vatandaşların, zorunlu olarak havayolu ulaşımını tercih etmesi bölgeye sefer yapan uçaklarda doluluk oranını yüzde 100'e çıkarırken, havalimanlarındaki yolcu trafiğinde de yüzde 40 civarında artışa neden oldu.



TURLAR İPTAL EDİLİYOR


Diyarbakır Otobüsçüler Derneği Başkanı Aydın Özgen, “Vatandaşlar karayoluyla yolculuk yaptığında çok tedirgin. Bölgede yaşanan olaylar nedeniyle tur organizasyonları da iptal ediliyor. Havayolu ulaşımına daha fazla ilgi var" dedi.



DOĞU'YA GİDEN YOLCU AZALDI


Van Otogarı'ndaki firma yetkilileri, gelen yolcu sayısının giden yolcu sayısına göre büyük oranda azaldığını belirtti. Mardin ve Siirt'te geçen yıla oranla hava ulaşımını tercih edenlerin sayısın arttı. Batman'da otobüs firması yetkililerinden Faik Furan, gelen yolcu sayısında azalma, kentten giden yolcu sayısında artış olduğunu söyledi. Büyük İstanbul Otogarı'ndan Doğu ve Güneydoğu'ya sefer düzenleyen otobüslerin doluluk oranında da önceki yıllara göre düşüş gözleniyor.



Hakkari'de uçak da yok


Bölgede güvenlik nedeniyle halk, otobüs yerine uçakla yolculuğu tercih ederken Hakkari'de ise tam tersi bir durum yaşanıyor. Haftada 10 uçağın iniş-kalkış yaptığı iki aylık sürede 22 bin yolcunun taşındığı Selahaddin Eyyubi Havalimanı ise güvenlik nedeniyle 2 haftadır kapalı. Muş'ta ise Hamdullah Gündüz, “Muş- Diyarbakır-Kulp yolunda patlatılan köprü nedeniyle bu yolu kullanamıyoruz. Bitlis üzerinden Diyarbakır'a gidiyoruz. Yolumuzu uzatan bu durum da başka bir mağduriyet” dedi.



#Çözüm Süreci
#Büyük İstanbul Otogarı
#Van Otogarı
9 yıl önce