|

Hac kura sonuçları açıklandı! 2017 Hac sonuçları ne zaman kesinleşecek?

Hac kura sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Binlerce Müslümanın merakla beklediği Hac başvuru sonuçları bugün yapılan kura çekimi ile belli oldu. İslam'ın şartından biri olan Hac farizası için Türkiye'ye 80 bin kişilik kontenjan verildi. Hacı adayları kura sonuçlarını T.C kimlik numaralarıyla hac.diyanet.gov.tr adresinden sorgulayarak öğrenebilirler.

Yeni Şafak
15:46 - 24/02/2017 Cuma
Diğer
Hac kura sonuçları bugün belli oluyor.
Hac kura sonuçları bugün belli oluyor.

Hac kura sonuçları bugün kura çekimi ile belli oldu. Farz ibadetlerin en önemlilerinden olan Kur'an ve Sünnette çok kez önemine dikkat çekilmiştir. Hac, mana itibariyle bir yeri ziyaret etmek anlamına gelmektedir. Istılahtaki manası ise Mescidi Haram'ı Kabeyi ziyaret etmektir. Hac ibadeti yılda bir kez yapılmaktadır. Tüm Müslüman ülkelerden belli sayıda hacı alan Suudi Arabistan bu yıl ülkemize 80 bin kişilik kontenjan vererek 21 bin kişilik arttırım da bulundu. 24 Şubat günü saat 15.00'dan itibaren kura çekimleri Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından canlı olarak yapılacak. Akil sağlığı yerinde ve ergenlik yaşına gelmiş olması, özgür olması, hacca gidip gelecek maddî güce sahip olması, hacca gitmesine engel olacak bir sağlık probleminin olmaması, hacca giderken kullanacağı yolun güvenli olması hac ibadetinin yapılması için gereken şartlar arasındadır.



2017 Hac sonuçları ne zaman kesinleşecek?

Hac kura sonuçları 15.00'dan itibaren çekilmeye başladı. Ancak kesin sonuçlar saat 23.00'dan itibaren Diyanet İşleri Başkanlığı resmi web adresinden yayımlanacak.







Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ve Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Dr. Muhammed bin Salih bin Tahir Benten'in görüşmesinin ardında açıklanan bu haber, Türkiye'deki hacı adaylarını sevince boğdu. Yaklaşık 2 milyona yakın hacı adayı, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün 24 Şubat Cuma günü gerçekleştireceğini açıkladığı kuranın sonucunu bekliyor.



Hac kura sonuçları açıklanıyor

Hac kura sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Farz ibadetlerin en önemlilerinden olan Kur'an ve Sünnette çok kez önemine dikkat çekilmiştir. Hac, mana itibariyle bir yeri ziyaret etmek anlamına gelmektedir.





Vizyon Turizm olarak bu kararın yerinde olduğunun altını çizen Vizyon Grubu Yönetim Kurulu Üyesi M.Talha Çizmeci,



Geçtiğimiz yıllarda Kabe etrafında yapılan genişletme çalışmaları sebebiyle Hac'da ülkelere verilen binde 1 kotadan da ekstra bir kesinti uygulanmıştı. Fakat Diyanet İşleri Başkanı'mızın yoğun temaslarıyla Türkiye'ye tanınan kontenjanın binde 1 kota uygulamasına göre güncellenmesinin ardından toplamda 80 bin hacı adayımız, kutsal topraklara gitmek için gün sayıyor. Tabi bu kararın arkasında kabenin etrafında yapılan genişletme çalışmalarının sonuçlanması da var. Özellikle Harem'in içinde ki platformun kaldırılıp, tavaf alanının genişlemesi önemli bir sebep. Öte yandan Vizyon Turizm olarak bizi tercih eden hacı adaylarımıza daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da en güvenilir ve en kalite hizmeti vereceğiz. Yıllardır kazandığımız tecrübemizi profesyonel olarak uyguluyor Vizyon Turizm kalitesini her geçen yıl daha da ileriye taşıyoruz

" dedi.



DİYANET ?2017 YILI HAC KURASI AÇIKLAMASI


1- 2017 yılı hac kurası 24 Şubat 2017 Cuma günü Saat 15:00'da Türkiye Diyanet Vakfı konferans salonunda (Kocatepe), bilgisayar ortamında ve kamuoyuna açık bir şekilde çekilecektir.



2- Kura sonuçları, aynı gün saat: 23:00'dan itibaren Başkanlığımızın http://hac.diyanet.gov.tr web adresinden sorgulanabilecektir.



3- Kurada Kesin Kayıt Hakkı elde edenler, 27 Şubat – 10 Mart 2017 tarihleri arasında “Kesin Kayıt Yaptırabilir" belgesini internet ortamından veya müftülüklerden alarak kesin kayıtlarını yaptırabileceklerdir.



4- Belirlenen süre içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine, kura sırası gözetilerek 16-24 Mart 2017 tarihleri arasında dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınacaktır.



5- 2017 yılı Haccına müracaat eden; Şehit Yakını (anne, baba, eş ve evlenmemiş çocukları) ve Gazilerin (kendisi ve eşi) kayıtları ise 16-24 Mart 2017 tarihleri arasında konaklama türüne ait hac ücretini yatırmaları şartıyla İl Müftülüklerinde yapılacaktır.



6- Hac Kesin Kayıt işlemleri ve Hac Konaklama ücretleri ile ilgili detaylı açıklama bilahare yapılacaktır.



Gazi ve şehit yakınlarına 600 kişilik kontenjan…


Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da şehit yakınlarına, gazi ve gazi ailelerine 600 kişilik kontenjan ayrıldı. Ayrılan kontenjanın tamamına kayıt yapıldı. Şehit yakınları ile gazi ve gazi aileleri kutsal topraklarda hac görevini yerine getirebilecek.



En yaşlı hacı Adayı 100 yaşında…


Kutsal topraklara gidecek en genç hacı adayı, Sakarya'dan 27.07.2016 doğumlu Adem Halil olurken en yaşlı hacı adayı da Malatya'dan 1916 doğumlu Fatma Arslan oldu.



Hacı adayları İsveç'ten dualarla uğurlandı


İsveç Diyanet Vakfı'nın organizasyonuyla Suudi Arabistan'a gidecek hacı adayları, başkent Stockholm'deki Arlanda Havalimanı'ndan dualar ve gözyaşlarıyla uğurlandı.



Hac kafilesinin hareketi öncesinde Dış Hatlar Terminali'nde düzenlenen törene, yaklaşık 100 hacı adayı ile yakınları katıldı.



HAC BAŞVURUSU İLE İLGİLİ YAPILAN DUYURU:


  1. 1- 2017 yılında hacca gitmek üzere “İlk Defa Kayıt" yaptıracakların ilgili bankalara (28 Aralık 2016 – 06 Ocak 2017 tarihleri arasında) 20 TL. önkayıt ücreti yatırmış olması gerekmektedir.

  2. 2- 2017 yılında Otomatik Kayıt Yenileme işlemi yapılmayacaktır.

  3. 3- 2016 yılında Kur'aya katılanlardan hacca gidemeyenler; “Kayıt Yenileme" işlemlerini 09 – 31 Ocak 2017 tarihleri arasında İl ve İlçe Müftülüklerinde veya İnternet ortamında kendileri yapacaklardır.

  4. 4- Kayıt yeniletenler; Hac Konaklama türü, Kayıtlı olduğu İl ve ilçesini, İletişim bilgileri ile Kur'a birliktelik işlemlerinde değişiklik yapmak istedikleri taktirde bu işlemlerini 09 – 31 Ocak 2017 tarihleri arasında Müftülüklerden yaptıracaklardır.

  5. 5- Kur'a çekiminden sonra kesin kayıt yapmaya hak kazanana vatandaşlarımızın, “Kesin Kayıt Yaptırabilir" belgeleri cep telefonlarına gelecek olan SMS şifresi ile alabileceklerinden, özellikle cep telefonu bilgilerinin güncellenmesi gerekmektedir.

  6. 6- 2017 yılı Hac Ön Kayıt ve Kayıt Yenileme ile ilgili detaylı bilgiye http://hac.diyanet.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.



#Hac kura sonuçları
#Hac diyanet
#Hac başvuruları
#Hac kura çekimi
#Hac ibadeti
7 yıl önce