|

Hac kura sonuçları ne zaman açıklanacak? 2017 Hac kontenjanı kaç?

Türkiye'den 80 bin kişiye Hac yolculuğuna çıkacak. Peki Hac kuraları ne zaman çekilecek? Geçen yıl 59 bin 200 olan hacı adayı kontenjanı, 2017 Yılı Hac Protokolü çerçevesinde 80 bine çıkarıldı. Bu açıklamanın ardından 2 milyona yakın hacı adayı, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün 24 Şubat Cuma günü gerçekleştireceğini açıkladığı kuranın sonucunu bekliyor. İşte Hac kura sonuçları ile ilgili detaylar...

Yeni Şafak
07:23 - 23/02/2017 Perşembe
Güncelleme: 09:26 - 23/02/2017 Perşembe
Diğer
2 milyona yakın hacı adayı, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün 24 Şubat Cuma günü gerçekleştireceğini açıkladığı kuranın sonucunu bekliyor.
2 milyona yakın hacı adayı, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün 24 Şubat Cuma günü gerçekleştireceğini açıkladığı kuranın sonucunu bekliyor.

Hac kura sonuçları ne zaman çekiliyor? sorusunun yanıtı haberimizde. 2017 Yılı Hac Protokolü çerçevesinde geçtiğimiz yıllarda kesilen yüzde 20 kesinti, Türkiye ve Suudi Arabistan yetkililerinin yoğun temasıyla çözüldü. Bu görüşmeler sonucunda geçen yıl 59 bin 200 olan hacı adayı kontenjanı, bu yıl 80 bin kişiye yükseltildi.



Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ve Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Dr. Muhammed bin Salih bin Tahir Benten'in görüşmesinin ardında açıklanan bu haber, Türkiye'deki hacı adaylarını sevince boğdu. Yaklaşık 2 milyona yakın hacı adayı, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün 24 Şubat Cuma günü gerçekleştireceğini açıkladığı kuranın sonucunu bekliyor.





Vizyon Turizm olarak bu kararın yerinde olduğunun altını çizen Vizyon Grubu Yönetim Kurulu Üyesi M.Talha Çizmeci,



Geçtiğimiz yıllarda Kabe etrafında yapılan genişletme çalışmaları sebebiyle Hac'da ülkelere verilen binde 1 kotadan da ekstra bir kesinti uygulanmıştı. Fakat Diyanet İşleri Başkanı'mızın yoğun temaslarıyla Türkiye'ye tanınan kontenjanın binde 1 kota uygulamasına göre güncellenmesinin ardından toplamda 80 bin hacı adayımız, kutsal topraklara gitmek için gün sayıyor. Tabi bu kararın arkasında kabenin etrafında yapılan genişletme çalışmalarının sonuçlanması da var. Özellikle Harem'in içinde ki platformun kaldırılıp, tavaf alanının genişlemesi önemli bir sebep. Öte yandan Vizyon Turizm olarak bizi tercih eden hacı adaylarımıza daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da en güvenilir ve en kalite hizmeti vereceğiz. Yıllardır kazandığımız tecrübemizi profesyonel olarak uyguluyor Vizyon Turizm kalitesini her geçen yıl daha da ileriye taşıyoruz

" dedi.




DİYANET ?2017 YILI HAC KURASI AÇIKLAMASI


1- 2017 yılı hac kurası 24 Şubat 2017 Cuma günü Saat 15:00'da Türkiye Diyanet Vakfı konferans salonunda (Kocatepe), bilgisayar ortamında ve kamuoyuna açık bir şekilde çekilecektir.



2- Kura sonuçları, aynı gün saat: 23:00'dan itibaren Başkanlığımızın http://hac.diyanet.gov.tr web adresinden sorgulanabilecektir.



3- Kurada Kesin Kayıt Hakkı elde edenler, 27 Şubat – 10 Mart 2017 tarihleri arasında “Kesin Kayıt Yaptırabilir" belgesini internet ortamından veya müftülüklerden alarak kesin kayıtlarını yaptırabileceklerdir.



4- Belirlenen süre içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine, kura sırası gözetilerek 16-24 Mart 2017 tarihleri arasında dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınacaktır.



5- 2017 yılı Haccına müracaat eden; Şehit Yakını (anne, baba, eş ve evlenmemiş çocukları) ve Gazilerin (kendisi ve eşi) kayıtları ise 16-24 Mart 2017 tarihleri arasında konaklama türüne ait hac ücretini yatırmaları şartıyla İl Müftülüklerinde yapılacaktır.



6- Hac Kesin Kayıt işlemleri ve Hac Konaklama ücretleri ile ilgili detaylı açıklama bilahare yapılacaktır.




HAC KURASI SORGULAMA NASIL YAPILIYOR?


Diyanet İşleri Başkanlığının sitesine girdiğinizde karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran geliyor. TC kimlik numaranızı yazdıktan sonra ekranda gördüğünüz güvenlik kodunu yazın. Eğer kodu okuyamıyorsanız yanındaki resim değiştire tıklayın. Ardından da sorgulama butonuna basarak 2017 yılı hac kura sonuçlarını öğrenin.



ÖNCEKİ YILLARDA HAC KAYDI YAPTIRANLAR (KAYIT YENİLEME)


1- Hac Konaklama türlerinde değişikliğe gidildiğinden dolayı 2016 yılı hac kurasına katılıp hacca gidemeyenler; 09 - 31 Ocak 2017 tarihleri arasında Hac konaklama tercihini belirleyerek ;


a- Kayıt Yenileme işlemlerini Başkanlığımız “http://hac.diyanet.gov.tr" internet adresinden elektronik ortamda,


b- Müftülüklere doğrudan form dilekçe ile müracaat ederek, kayıt yenileme işlemlerini yaptırabileceklerdir. 2- 2017 yılı için otomatik kayıt yenileme yapılmayacaktır.


3- Kayıt yeniletmeyenler 2017 kura çekimine dahil edilmeyecektir.


4- Kayıt yenileteceklerden; geçmiş yıllarda yapmış oldukları il, ilçe ve kuraya birlikte gireceği kişilerde, adres ve cep telefonu bilgilerinde değişiklik yapmak isteyenler ile müracaatlarından vaz geçenler 09- 31 Ocak 2017 tarihleri arasında Müftülüklere başvurarak gerekli değişiklikleri yapabileceklerdir.






#Hac
#Hac kura sonuçları
#Hac kuraları
#Mehmet Görmez
7 yıl önce