|

Hac kura sonuçları saat kaçta açıklanacak? Diyanet hac kura sonucu öğrenme

2018 hac kura çekilişinin ardından hacı adayları sonuçların saat kaçta açıklanacağını merak ediyordu. Diyanet İşleri Başkanlığı ise yaptığı açıklamada hac kura sonuçlarının saat kaçta açıklanacağını duyurdu. Peki 2018 hac kura sonuçları saat kaçta açıklanacak?

Yeni Şafak
10:36 - 1/02/2018 Perşembe
Güncelleme: 10:39 - 1/02/2018 Perşembe
Diğer
Hac kura sonuçlarının ne zaman açıklanacağı belli oldu.
Hac kura sonuçlarının ne zaman açıklanacağı belli oldu.

2018 hac kura sonuçlarının saat kaçta açıklanacağı belli oldu. Resmi site üzerinden açıklamalarda bulunan Diyanet, yapılacak çekilişin ardından 2018 hac kura sonuçlarının açıklanma saatini de paylaştı. Sonuçlar hac.diyanet.gov.tr üzerinden açıklanacak ve adaylar kesin kayıt tarihlerinde kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecekler. İşte 2018 hac kura sonuçları sorgulama ekranı.

Hac kura sonuçları nereden öğrenilecek?

2018 hac kura sonuçları saat 21.00'den itibaren hac.diyanet.gov.tr adresi üzerinden kolayca öğrenilecek. Sizler de çekilişin ardından saat 21.00'de sonuçları öğrenebileceksiniz.

HAC KESİN KAYITLARI NE ZAMAN?

Hac kesin kayıtları, 5-16 Şubat'ta, her ilde ve her bir hac konaklama türünde yapılacak.

Belirlenen kayıt süresi içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine, hac konaklama türlerine göre kura sırası gözetilerek 22 Şubat-2 Mart'ta dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınacak.

İlk hac kafilesinin 17 Temmuz'da, son hac kafilesinin 15 Ağustos'ta gideceği kutsal topraklardan dönüşler, 25 Ağustos-20 Eylül'de gerçekleşecek.

GİDİŞ VE DÖNÜŞ TARİHLERİ

Hac ibadeti için Kutsal topraklara gidişler 17 Temmuz 2018’de başlayacak, 15 Ağustos 2018’de ise tamamlanacak. Dönüşler ise 25 Ağustos 2018 de başlayıp 20 Eylül 2018 tarihinde sona erecek.

HACCA GİTMEK İÇİN KAÇ KİŞİ BAŞVURU YAPTI?

2018 yılında hacca gitmek için 316 bin 857 kişi ilk defa kayıt yaptırdı. Daha önce hac kaydı olup, Başkanlık tarafından kayıtları yenilenen 1 milyon 804 bin 110 kişi ile birlikte kuraya toplam 2 milyon 120 bin 967 kişi katılacak.

Ayrıca, Diyanet İşleri Başkanlığı, hacı adaylarının yolculuk öncesi manen ve ruhen hazırlanması için eğitim ve seminerler düzenleyecek

HAC İBADETİ

İslam dininin temel ibadetlerinden birisi olan ve sözlükte "gitmek, yönelmek, ziyaret etmek" manalarına gelen hac, imkanı olan her müslümanın, belirli bir zaman içinde Kabe'yi, Arafat ve Mina'yı ziyaret ederek belli bazı dînî görevleri yerine getirmek suretiyle yaptığı ibadeti ifade eder. Hac ibadetini yaparken çeşitli zaman ve mekanlarda icra edilen uygulamalara "menâsik" (tekili, mensek) denir.

Kutsal mekan kavramı ve bu yerleri ziyaret, insanlık tarihi boyunca bütün din ve inanç sistemlerinde görülmüştür.2 İslâmî bazı kaynaklara göre Hac ibadeti Hz.Âdem'e kadar uzatılsa da, Kur'ân-ı Kerim'in bildirdiğine göre3, daha önce tahrip olmuş Kabe'nin eski temelleri Hz.İbrahim ve oğlu Hz.İsmail tarafından bulunarak Kutsal Mabed yeniden inşa edilmiş, Hac suresinin 27-29. ayetlerine göre de insanları hac yapmak üzere Mekke'ye ilk davet eden peygamber Hz.İbrahim olmuştur. Bu tarihten itibaren diğer peygamberler ve inananlar da Kabe'yi ziyaret etmişlerdir.

İslam'ın doğuşu sırasında Kabe'yi tavaf, Umre, Arafat ve Müzdelife'de vakfe ve kurban kesme gibi adetler devam ettirilmekte, ancak hac, putperest geleneklerine uygun olarak sürdürülmekteydi. Hicretin 9. yılında nazil olan;

" Şüphesiz, insanlar için kurulan ilk ibadet evi, Mekke'de alemlere rahmet ve hidayet kaynağı olarak kurulan Kabe'dir. Onda apaçık deliller, Makâm-ı İbrahim vardır. Oraya kim girerse güven içinde olur. Yolculuğuna gücü yetenlerin haccetmesi, Allah'ın insanlar üzerinde bir hakkıdır. Kim inkar ederse şüphesiz Allah bütün alemlerden müstağnîdir" ( Âl-i İmran, 96-97) ayetleriyle Müslümanlar üzerine farz kılınan Hac, Hz. Peygamber tarafından putperest âdetlerinden arındırılarak İslâmî usullere uygun hale getirilmiştir.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ALİ ERBAŞ'TAN HAC KURALARI AÇIKLAMASI

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle Diyanet İşleri Başkanlığında bir araya geldiği toplantıda, gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu, soruları cevapladı.

Erbaş, hac kuralarına ilişkin bir soru üzerine ise "Zannediyorum 3 sene önce ilk yazılanları kuraya almadan gönderdik. Fakat sonra sayı o kadar çok arttı ki kuranın dışında, şu an başka bir metot gözükmüyor. Hastalanmış, erteleme almış, eşi vefat etmiş… Bunlarla ilgili bir çalışma yapalım inşallah. Belki şu olabilir, ilk yazılanlar ilk 2 yıl kuraya sokulmayabilir, diğerlerine daha fazla şans doğsun diye. Bunlar gündeme getirildi.” değerlendirmesinde bulundu.

#Hac kura sonuçları
#2018 hac kura sonuçları
#Hac kura sonucu sorgulama
6 yıl önce