|

Hakan Şükür'den "Alevi asker" provokasyonu

Şehit haberleri ile yüreklerin dağlandığı bir ortamda dolaşıma sokulan bir şehit cenazesi fotoğrafıyla büyük bir provokasyona imza atıldı. 2012 yılında Foça'da teröristlerin döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan askerin Cemevi'nde yapılan töreninin fotoğrafı, paralel Millet gazetesinin yazarı Murat Aksoy ve Hakan Şükür tarafından yeniymiş gibi paylaşıldı. Aksoy, "Cenazeye ne asker katıldı ne de siyasetçi. Çünkü asker aleviydi" diye yazdı. Oysa cenazesi töreninde devlet erkanı katılmıştı.

Yeni Şafak
14:28 - 15/08/2015 Cumartesi
Güncelleme: 16:17 - 15/08/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Murat Aksoy'un sosyal medyadan, “Bir cenaze ne asker var ne siyasetçi sahipsizliğin huzuru ayırımcılığın acısı var çünkü asker Aleviydi“ mesajıyla yayınladığı Halan Şükür'ün de paylaştığı fotoğraf, 2012 yılında İzmir Foça'da teröristlerce düzenlenen mayınlı saldırıda şehit olan Bahariye Er Özkan Ateşli cenazesiydi. Şehit er Ateşli için o tarihte hem Haramidere Cemevin'nde hem de Ataköy 5. Kısım Caminde cenaze namazı kılındı.



Aksoy'un skandal twiti:







TÖRENE HEM SİYASİLER HEM ASKERLER VARDI


Ataköy 5. Kısım Camindeki cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül çelenk göndermişti. Cenaze namazına AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdür Hüseyin Çapkın, Kuzey Deniz Saha Komutanı Oramiral Nusret Güner, Donanma Komutanı Koramiral Bülent Bostanoğlu katılmıştı.





#fethullahçı yazar murat aksoy
#murat aksoy provokasyon
#murat aksoy alevi provokasyonu
#şehit özkan ateşli
9 yıl önce