|

'Halkın kararına uyacağız'

İngiltere Başbakanı Theresa May, İngiliz parlamentosunun alt kanadı Avam Kamarası'nda yaptığı konuşmada Brexit referandumu sonrası halkın verdiği kararı hayata geçireceklerini söyledi. May, AB ile ekonomik ilişkileri muhafaza edeceklerini söyledi.

Yeni Şafak
17:37 - 12/10/2016 Çarşamba
Güncelleme: 14:40 - 12/10/2016 Çarşamba
AA

İngiltere Başbakanı Theresa May, İngiliz parlamentosunun alt kanadı Avam Kamarası'ndaki haftalık “Başbakana Sorular” oturumunda, muhalefet partilerinin yaptığı "referandum sonucu parlamentoda onaya sunulsun" şeklindeki çağrıları geri çevirdi.



Brexit konusundaki kararlılığını yineleyen May, "Halkın AB'den ayrılma yönündeki kararını hayata geçireceğiz. Ayrılık müzakerelerinde İngiliz halkı için mümkün olan en iyi anlaşmayı elde etmek konusunda azimli olacağız. Buna, Avrupa ortak pazarına mümkün olan azami erişim de dahil. Ancak halkın kararının AB'den İngiltere'ye gelen insanların sayısının kontrol altına alınması yönünde olduğu da çok açık. Bu konuda da İngiliz halkının isteğini yerine getireceğiz." diye konuştu.



İngiltere'nin AB'den ayrılacağının iyice anlaşılmasını isteyen May, "Kendimize sorduğumuz soru İngiltere'nin AB üyeliğinin hangi parçalarını muhafaza etmek istediği değil, Avrupa ile bundan sonra ekonomimizin ve halkımızın azami çıkarına olacak bir ilişkiyi nasıl kuracağımızdır." ifadesini kullandı.



İşçi Partisi'nden soru listesi


Öte yandan ana muhalefetteki İşçi Partisi, Brexit Bakanı David Davis'e 170 sorudan oluşan bir liste yolladı.



Listede, hükümetin Brexit sonrası AB ile kurulacak ilişkide ekonomiden dış politika ve savunma stratejisine kadar bir dizi alanda hangi pozisyonları almayı öngördüğünü netleştirmeye dönük soruların yer aldığı belirtildi.


#İngiltere
#Theresa May
#İşçi Partisi
#Brexit
7 yıl önce
default-profile-img