|

Hayata dönüş

Cizre’nin teröristlerden temizlenmesi sonrası namlular Silvan ve Nusaybin’deki hedeflere yöneldi. Sokağa çıkma yasağı ilan edilen iki ilçede güvenlik güçleri PKK’lılarla çatışıyor. Sadece Silvan'da 17 terörist öldürüldü.

Yeni Şafak
04:00 - 3/10/2015 Cumartesi
Güncelleme: 01:07 - 3/10/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Sokaklarda bomba tuzaklı barikat kuran, hendek kazan teröristlere karşı geçtiğimiz ay güvenlik güçlerinin Cizre'de yürüttüğü temizlik harekatının başarılı olmasının ardından, namlular Silvan ve Nusaybin'e çevrildi. Diyarbakır ve Mardin'de sokağa çıkma yasağı ilan edilen iki ilçede özel harekat polisleri PKK'lı avı başlattı. Cadde ve sokaklara kurulan bombalı tuzakların temizlenmesi ve halkı canından bezdiren teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyonlara helikopterle tanklar da destek veriyor. Palet seslerinin duyulduğu Silvan sokaklarında özel timler ve polis kuş uçurtmuyor. Yüksek binalara keskin nişancılar yerleştirildi. Sık sık çatışmaların yaşandığı ilçede dün PKK'lı ve YDG-H'li 17 terörist öldürüldü.



ÇATIŞMA SÜRÜYOR


Silvan'da örgüt mensuplarının kamufle olmak için mahalle aralarına çarşaf ve branda astığı, çöp konteynerleri ile barikat kurduğu ve yollara hendek kazdığı gözlendi. Operasyon sırasında, teröristlerce güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla açılan ateş sonucu bazı polis araçlarına kurşun isabet ettiği görüldü. Terör saldırılarından bazı işyerleri de zarar gördü. Barikatları aşıp zırhlı araçlarla hendek kapatan polis, ilçede asayişi sağlamaya çalışıyor. Benzer operasyonların sürdüğü Mardin-Nusaybin'den de sık sık silah sesleri yükseliyor. Mardin Valiliği, Nusaybin'de sokağa çıkma yasağının ikinci bir duyuruya kadar devam edeceğini bildirdi. Saat 21.00 sıralarında ilçe merkezinin birçok noktasında silah ve patlama sesleri duyulurken, PKK'lılar ile polis arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı bildirildi. Temizlik harekatı bu iki ilçe teröristlerden arındırılıncaya dek sürecek.



22 terörist öldürüldü




Yüksekova'da teröristler, elyapımı patlayıcı ile zırhlı askeri araca saldırı düzenledi. Çukurca köyü yakınlarında infilak ettirilen bomba, Kirpi tipi zırhlı araçta hasara neden olurken, olayda can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı. Patlamanın şiddetiyle yolda oluşan çukur nedeniyle karayolu bir süre ulaşıma kapatıldı. Yüksekova'daki Cumhuriyet Mahallesi'nde ise güvenlik güçleriyle çatışmaya giren 2 terörist öldürüldü. Van'ın Özalp ilçesinde ise çıkan çatışmada 1 terörist öldürüldü, 2'si örgüt mensubu 3 kişi de yaralandı. Siirt'te de eylem hazırlığında bulunan 2 terörist öldürüldü, biri ise yaralı olarak yakalandı. Silvan'da etkisiz hale getirilen 17 PKK'lı ile birlikte dün öldürülen terörist sayısı 22'ye ulaştı.



3 obüs 10 tank





Doğu ve Güneydoğu'daki birçok bölgede PKK'ya yönelik operasyonlar sürerken dün çok sayıda askeri aracın Şanlıurfa'dan Diyarbakır'a intikali dikkat çekti. Polis ve jandarma ekiplerinin eskortluk yaptığı 3 obüs ve 10 tanktan oluşan askeri konvoyun istikametinin sınır bölgeleri olduğu belirtiliyor.



Komutan bizzat bombaladı




PKK kamplarına yönelik hava harekatına, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal'ın da bizzat katıldığı ortaya çıktı. Buna göre 26 Eylül'de Kuzey Irak'ta icra edilen operasyona katılan Ünal, Diyarbakır'dan saat 23.30'da kalkan savaş uçağında yeraldı. Gece alçak irtifadan uçup hedefin bulunmasını sağlayan LANTIRN sistemini test eden Ünal, görev uçuşunda Gece Görüş Gözlüğü de kullandı. PKK'nın Metina kampını bombalayan Ünal'a, görev uçuşunun ardından Hava Kuvvetleri'nin gözbebeği 'Pars Filo'ya ait özel peç armağan edildi.



'Sıkıysa gelin siz çarpışın'


PKK elebaşılarından Murat Karayılan'ın basında çıkan 20 sayfalık açıklamaları, örgütün ne denli köşeye sıkıştığının açık göstergesi olarak yorumlanıyor. Karayılan'ın uzun yıllar en yakınında bulunan bir ismin geçtiğimiz günlerde teslim olarak PKK'nın hazin durumunu itiraf etmesi, kanlı tarihinde bu denli uzun bir açıklama yapmamış olan örgütü, içi çelişkilerle dolu satırlar yazmaya itti. Karayılan'ın cümlelerindeki çelişkilere bile bakılsa örgütün ne durumda olduğunun açıkça görülebileceği ifade ediliyor. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, terör örgütü 'çözülme' süreci içinde. TSK'nın özellikle son günlerde Beytüşşebap'ta yaptığı operasyonlar sonrasında örgütün sözde yöneticilerinin telsiz konuşmaları itiraf niteliğinde diyaloglara sahne oluyor. Örgütün sözde eyalet liderlerinin, telsiz konuşmalarında Karayılan'a, “Sıkıysa siz gelin çarpışın. İran'da keyif yaparak emir vermekle bu işler yürümez” diyecek kadar ileri gittiği tespit edildi.




#pkk
#hayata dönüş
#Abidin Ünal
#Silvan
9 yıl önce