|

Hayvanların boyunu uzattı

Anadolu'nun ikinci boru olarak gösterilen 'kalsit'ten hayvan gübresi üreten Anadolu girişimcisi hiç beklemediği bir sonuçla karşılaştı. Çiftlik hayvanları için organik özelliği taşıyan gübre ile hayvanların boyu ve iskelet yapısı hızla gelişti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/06/2016 Pazartesi
Güncelleme: 20:10 - 5/06/2016 Pazar
Yeni Şafak

Kalsit üzerinde TÜBİTAK destekli Ar-Ge çalışmaları artarak sürüyor. Kristalleşmiş kalsiyum karbonat olan kalsit minerali bakımından Anadolu, dünyanın gözünü diktiği bir yer. Anadolu girişimcisi Niğtaş Grup'un sahipleri Sakin Aruk ve Hamdi Aruk minerali hayvan yemi olarak üretmeyi başardı. Çiftlik hayvanları için organik özelliği taşıyan gübre ile hayvanların boyu ve iskelet yapısı hızla gelişti. Kısa zamanda hayvanların vücut ve kas yapısını güçlendiren gübre için seri üretim yolda. Türkiye'nin saf kalsit rezervlerinin bulunduğu Niğde'deki Niğtaş tesislerine misafir olduk.







40 ÜLKEYE İHRACAT

Sakin Aruk, Türkiye'nin lider kalsit üreticisi olduklarını ve 40 ülkeye ihracat yaptıklarını söyledi. Aruk, birçok ülkede kalsit olduğunu fakat kristtalleşmiş saf kalsitin sadece Türkiye'de olduğunu söyledi.







TÜBİTAK ile Ar-Ge çalışması

Niğtaş bünyesinde 30 kişilik Ar-Ge ekiplerinin bulunduğunu açıklayan Sakin Aruk, bu çalışmalara 2009 yılında TÜBİTAK desteğiyle başladıklarını anlattı. Şu anda 100'e yakın kalsit ürünlerinin bulunduğunu ifade eden Aruk, Ar-Ge ekiplerinin çalışmalarıyla hem ürün çeşitliliğini hem de katma değeri yüksek ürün sayısını artırmaya devam ettiklerini açıkladı. Aruk, Niğtaş olarak etik değerlerinden ve kaliteden hiçbir zaman ödün vermediklerini kaydetti.


#Anadolu
#Ar-ge
#Kalsit
8 yıl önce