|

Hocalı’da yüzlerce kişi aklını yitirdi

Hocalı Katliamı’nın 23. yıldönümünde “Hocalı: Kaybolan Saadet” belgeseline imza atan Ahmet Seven, belgeseli çekerken pekçok sarsıcı insan hikâyesine rastladığını söyledi. Seven “Olayın travmasından dolayı aklını kaybeden insanlar olmuş. Aradan yıllar geçmesine rağmen insanların psikolojileri hala bozuk” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/02/2015 Pazar
Güncelleme: 20:45 - 21/02/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Binlerce Azeri’nin katledildiği Hocalı Katliamı hafızalarda hala tazeliğini koruyor. Katliamın üzerinden 23 yıl geçmesine rağmen o gün kaybolan insanların hala bulunamadığını belirten “Hocalı: Kaybolan Saadet” belgeselinin Yönetmeni Ahmet Seven, belgeseli hazırlarken pekçok sarsıcı hikâyenin ortaya çıktığını anlattı. Hocalı Katliamı’ndan sonra hala kendisinden haber alınamayan insanların olduğunu söyleyen Seven, “Hocalı Katliamı’ndan kaçan binlerce insan kötü hava şartlarından dolayı sakat kalıyor. Bu insanlar soğuktan ayaklarının altını kesmek zorunda kalıyorlar. Olayın travmasından dolayı psikolojik sıkıntı yaşayıp aklını kaybeden insanlar var. Bu katliamı yaşayan çocukların bugün bile psikolojileri çok bozuk” dedi. 


İNSAN HİKÂYELERİ VAR  

Ahmet Seven, belgeseli insan hikâyeleri üzerinden kurguladığını ve özellikle 3 kişinin hikâyesi üzerinde durduğunu belirterek şöyle devam etti: “Belgesel katliamdan kurtulan insanların o günkü tanıklığı ve bugünkü yaşamları üzerine kurulu. Belgeselde video ve fotoğraf arşiv görüntüleri de yer alıyor.” Seven, belgeselin 2 ay sonra tamamlanacağını sözlerine ekledi.  


Bu katliam ilk değil

Ermenilerin Azerilere Hocalı’da uyguladığı katliamın ilk olmadığını belirten Seven, Ermenilerin daha önce Azerilere 2 katliam daha düzenlediğini ifade etti. Seven şöyle konuştu: “Biz başka katliam olmadığını zannediyoruz. Fakat Kuba şehrinde otuz bine yakın cenazenin olduğu toplu mezar bulundu. Azeriler Hocalı katliamının ilk ve son olmadığını düşünüyorlar.” 

#azerbaycan
#hocalı katliamı
#ermenistan
9 yıl önce