|

Hollanda 3 imamın vizesini iptal etti

Hollanda lümanlara ait bir vakfın düzenlediği konferansa katılacakları açıklanan, "radikal" düşüncelere sahip oldukları ileri sürülen Ortadoğu kökenli üç imamın vizeleri iptal etti.

Yeni Şafak
11:59 - 18/02/2015 Çarşamba
Güncelleme: 10:09 - 18/02/2015 Çarşamba
AA
ARŞİV
ARŞİV

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, 8 Mart'ta Lahey yakınlarındaki Rijswijk'te düzenlenecek konferansa katılmayı planlayan bu kişilerin vizelerinin, Terörle Mücadele ve Ulusal Güvenlik Koordinatörlüğü'nden (NCTV) gelen bilgi üzerine iptal edildiği belirtildi.


Bakanlık, vizeleri iptal edilen imamların isimlerine ve NCTV'nin bunlara ilişkin verdiği bilginin içeriğine ilişkin açıklama yapmadı.


Rohamaa adlı vakfın organize ettiği yardım konulu konferansa Mısır, Kuveyt, Ürdün, Nijerya ve Belçika'dan yedi konuşmacının katılacağı açıklanmıştı.


Bakanlığın vizeleri iptal etmesinin şaşırtıcı olduğunu ifade eden vakıf, söz konusu kararın ülkede arttığı belirtilen kutuplaşma ortamına fayda sağlamayacağını belirtti.


Son birkaç gündür medyada geniş yer bulan söz konusu etkinlik, iktidar ve muhalefet partilerinin gündeminde de ön sıralara çıkmıştı. Bazı muhalefet partileri ilgili bakanlıklardan açıklama isterken, Rijswijk Belediyesi de emniyet birimleriyle güvenlik konulu toplantılar yapmıştı.

#hollanda
#Dışişleri Bakanlığı
#Terörle Mücadele ve Ulusal Güvenlik Koordinatörlüğü
9 yıl önce