|

İki yaka arası 7 dakika

İstinye-Çubuklu arasında yeni yılın ilk aylarında gemilerle araç ve yolcu taşımacılığına başlanacak. İki güzergah arasındaki yolculuk 7-8 dakikaya düşecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/11/2016 Salı
Güncelleme: 00:20 - 8/11/2016 Salı
Yeni Şafak
Asgari 50 araç kapasiteli üç 
arabalı vapurla seferlere başlanacak. Yılda 40 bin sefer yapılarak 1 milyon 700 bin yolcu taşınacak.
Asgari 50 araç kapasiteli üç arabalı vapurla seferlere başlanacak. Yılda 40 bin sefer yapılarak 1 milyon 700 bin yolcu taşınacak.

İstinye-Çubuklu arasında yeni yılın ilk aylarında devreye girecek arabalı vapur hattı ile İstanbul'un iki yakası arasındaki yolculuk 7-8 dakikaya inecek. Şehir Hatları Genel Müdürü Yakup Güler, İstinye-Çubuklu arasında hizmet verecek arabalı vapur hattı çalışmalarının sürdüğünü, tecrübe seferlerinin ardından yeni yılın ilk aylarında bu hizmetin devreye gireceğini bildirdi.





SAHİL YOLU TRAFİĞİ RAHATLAYACAK


İstanbul'un iki yakası arasında ulaşımdaki en büyük problemin köprülerdeki trafik yoğunluğu olduğuna dikkat çeken Güler, “İstinye-Çubuklu hattımız iki yaka arasında sahil yolları trafiğini rahatlatacak ve köprülerin yükünü hafifletecek bir arabalı vapur hattı olacaktır” dedi. Yakup Güler, İstinye-Çubuklu hattında asgari 50 araç kapasiteli 3 arabalı vapurla seferlere başlamayı planladıklarını belirterek, “Araç sahiplerimiz 7-8 dakika içerisinde iki yaka arasında karşıdan karşıya geçmiş olacak” dedi. Yılda 40 bin sefer hedeflediklerini kaydeden Güler, taşımayı planladıkları araç sayısının yılda 1 milyon 700 bin, yolcu sayısının ise 2,5 milyon civarında bulunduğunu bildirdi. Güler, vatandaşların alışması için İstinye-Çubuklu arabalı vapur hattının proje bilinirliği süresinin 6 ay ila 1 yıl arasında olmasını öngördüklerini ifade ederek, “Proje tanındıktan sonra yoğun bir taleple karşılaşacağımızı düşünüyoruz. Bunun örneklerini metrobüs ve Marmaray'da gördük” diye konuştu. Söz konusu projenin çok bilinmediğini ancak hizmete başlandığında “sürpriz” gibi olacağını belirten Güler, söz konusu hatta beklenen verimliliğe ulaşılırsa benzer hatların oluşturulabileceğini söyledi.


#İstanbul
#Arabalı vapur
#İstinye-Çubuklu
7 yıl önce