|

İngiliz kızların aileleri Türkiye’ye geliyor

IŞİD’e katılmak üzere Türkiye üzerinden Suriye’ye giden 3 İngiliz genç kızın aileleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmek için Türkiye’ye geliyor. Erdoğan’ın güçlü bir lider olduğunu kaydeden aileler, “Son umudumuz Erdoğan” ifadelerini kullandılar.

Yeni Şafak
08:15 - 19/03/2015 Perşembe
Güncelleme: 06:25 - 19/03/2015 Perşembe

İngiltere'nin başkenti Londra'dan IŞİD'e katılmak için Türkiye üzerinden Suriye'ye geçen İngiliz vatandaşı 3 genç kızın gözü yaşlı aileleri Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek için önümüzdeki hafta Türkiye'ye geliyor.


İngiltere polisinin Suriye'ye geçtiklerini açıklamasının bu yana haber alınamayan kayıp kızlardan 16 yaşındaki Kadiza Sultana'nın kız kardeşi Halima Kanum, 15 yaşındaki Amira Abase'nin babası Hussen Abase ve 16 yaşındaki Şamima Begum'ın ablası Şahmina Begum yaptığı açıklamada son umutlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu söyledi.



ERDOĞAN İÇİN DUA EDİYORUM


Amira Abase'nin babası Hussen Abase, kızınının nerede olduğunu ve ne yaptığını bilmememin kendisi için kötü bir kabus olduğunu söyledi. Abase, “Cehennemde yaşıyor gibiyim. Hayat şu anda bizim için inanılmayacak kadar zor. Kızımın hayali iyi bir işkadını olmaktı. Bu kadar büyük halleri varken böyle birşey yaptığına hala inanamıyoruz. Tek umudumuz Cumhurbaşkanı Erdoğan. Erdoğan'ın çok özel ve çok iyi kalpli birisi olduğunu biliyorum. Ünlü güçlü bir kişilik ve bizim acımızı paylaştığını biliyorum ve onun hakkında güçlü hislere sahibim. Her gece Allahın ona sağlık vermesi için dua ediyorum” diye konuştu.



İNGİLİZ POLİSİ YARDIMCI OLMADI


Kardeşi kaybolduğunda ilk olarak polise başvurduklarını ancak gereken yardımı göremediklerini ifade eden, Şamima Begum'ın ablası Şahmina Begum de umutlarını Türkiye'ye bağladıklarını söyledi. Begum, “Kardeşim kaybolduğunda ilk polise gittik


ama gereken yardımı göremediğimiz için camiye geldik. Camiden büyük destek ve yardım görüyoruz. Türkiye'ye gidersek Erdoğan'ın bize yardım eli uzatacağına inanıyoruz. Bu bizim son şansımız olacak” şeklinde konuştu.



Erdoğan risk alan bir lider


Suriye'de terör örgütü IŞİD'e katıldıkları idda edilen üç kızın avukatı Aqsa Mahmud ise İngiliz polisinin geçtiğimiz gün ailelerden özür dilediğini ancak bunun yeterli olmadığını ifade etti. Mahmud, “Kızların durumu hakkında İngiliz hükümeti ve polisinden bugüne kadar haber almayı umut ediyorduk ancak bu konuda umutlarımızı yitirdik. Cumhurbaşkanı Erdoğan insanlık konunusuda risk alan bir lider Erdoğan'dan yardım alacağımıza inanıyoruz” dedi.



İngiliz polisi bilgi gizledi


IŞİD'e katılan kızlardan Kadiza Sultana'nın kız kardeşi Halima Kanum, İngiltere hükümeti ve polisinden gereken desteği görmediklerinden söyledi. Bu olayda İngiliz hükümeti ve polisinin başarısız olduğunu düşündüğünü kaydeden Kanum, şöyle devam etti: “Öyle görünüyor ki sanki kardeşimin Suriye'ye gideceğini biliyorlardı ama engelleyemediler. Bizden birçok bilgiyi sakladılar ve yalan söylediler. Geçen hafta bazı gerçekleri Parlamentodaki toplantıda ilk kez duyduk. Kızların kayıp olduklarını Türk otoritelerine bu kadar geç duyurduklarını bize söylemediler. Başından beri bizi karanlıkta bıraktılar. İngiltere hükümeti ve metropolitan polisin bize yardım edeceklerine artık inanmıyoruz. Tek umudumuz Cumhurbaşkanı Erdoğan.”


#ingiliz polis
#ışid
#erdoğan
#rehine
#aile
#türkiye
9 yıl önce