|

İngiltere'de Bilic rüzgarı

Slaven Bilic'in çalışıtırdığı West Ham, Newcastle United'ı iki golle geçerek Prermier Lig'de beşinci sıraya yükseldi.

Yeni Şafak
12:35 - 15/09/2015 Salı
Güncelleme: 09:48 - 15/09/2015 Salı
AA

Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Slaven Bilic'in çalıştırdığı West Ham United, haftanın son maçında Newcastle United ile puan mücadelesi verdi. Londra ekibi, Payet'nin her iki yarıda attığı gollerle karşılaşmayı 2-0 kazanırken, puan cetvelinde de beşinci sıraya yükseldi. Bilic'in öğrencileri gelecek hafta lider Manchester City ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.



City son nefeste

Premier Lig'in ilk dört haftasında hiç gol yemeden bütün maçlarını kazanarak zirveye yerleşen Manchester City, sahasında ağırladığı Crystal Palace'ı tek golle mağlup ederek galibiyet serisini sürdürdü. İlk yarısı golsüz sona eren karşılaşmada Manchester ekibine üç puanı getiren golü 90. dakikada Iheanacho kaydetti.



Manchester, Liverpool'u 3 golle geçti

Haftanın önemli maçında Manchester United, sahasında ağırladığı Liverpool'u 3-1'lik skorla geçti. "Kırmızı Şeytanlar"a üç puanı getiren golleri 49. dakikada Blind, 70. dakikada penaltıdan Herrera ve 86. dakikada Martial atarken, konuk ekibin tek golü 84. dakikada Benteke'den geldi. Sezonun ilk iki maçında sahadan galibiyetle ayrılan Liverpool son üç haftada 8 puan kaybetti.



Mesutlu Arsenal kazandı

Geçen hafta Newcastle United deplasmanından galibiyetle dönen Arsenal, sahasında Stoke City'i Walcott ve Giroud'nun golleriyle 2-0 mağlup etmeyi başardı. Kuzey Londra temsilcisinin Türk asıllı Alman futbolcusu Mesut Özil 90 dakika forma giydi.



Chelsea'nin hayal kırıklığı

Sezona çok kötü bir başlangıç yapan Jose Mourinho yönetimindeki son şampiyon Chelsea, puan kayıplarına bir yenisini ekledi. Everton deplasmanında Naismith'in "hat-trick" yapmasına engel olamayan "Maviler" sahadan 3-1 mağlup ayrıldı. Londra ekibinin tek golünü Matic attı.



Kalesinde şu ana kadar 12 gol gören ve ligin en fazla gol yiyen takımı olan Chelsea, topladığı 4 puanla 17. sırada yer alıyor. Mourinho'nun öğrencileri, gelecek hafta Londra derbisinde Arsenal ile Stamford Bridge Stadı'nda karşılaşacak.



Gol krallığı yarışında 4'er golle Callum Wilson (Bournemouth), Riyad Mahrez (Leicester City) ve Bafetimbi Gomis (Swansea City) ilk sırada buluyor. Bu futbolcuları üçer golle Steven Steven Naismith (Everton) ve Andre Ayew (Swansea City) izliyor.



#west ham united
#slaven bilic
#premier lig
#Newcastle United
9 yıl önce