|

iOS 10'da güvenlik açığı tespit edildi

Apple'ın yeni işletim sistemi iOS 10'da güvenlik açığı tespit edildi. Söz konusu güvenlik açığına göre kilit ekranı kolaylıkla aşılabiliyor. Apple'ın yeni bir güncellemeyle bu durumu düzeltmesi bekleniyor. Fakat güncelleme yayınlanana kadar geçici bir önlem alabilirsiniz.

Yeni Şafak
12:13 - 22/10/2016 Cumartesi
Güncelleme: 14:22 - 22/10/2016 Cumartesi
Yeni Şafak
Apple'ın yeni mobil işletim sistemi iOS 10'da güvenlik açığı tespit edildi.
Apple'ın yeni mobil işletim sistemi iOS 10'da güvenlik açığı tespit edildi.

Apple'ın iPhone 7 ile birlikte yayınladığı yeni işletim sistemi iOS 10 birçok kişi tarafından beğenildi. Tasarım olarak yenilikler getiren işletim sistemi, pek çok özelliği de kullanıcılarına sundu. iOS 10 güncellemesinin üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen sistemin açıkları ortaya çıkmaya başladı.



iOS 9'da, kilit ekranını geçerek telefonun fonksiyonları kontrol edebildiğimiz açıkla karşılaşmıştık. Apple bu açığı güncellemeler ile hızlıca kapatmıştı. Lakin iOS 10 sürümü ile aynı sorun yeniden gün yüzüne çıktı. Halbuki Apple'ın yeni işletim sistemi kritik sayılabilecek güvenlik açığı olmadığına dair tam not almıştı. Fakat bu pek de söylenildiği gibi değilmiş. iOS 10'da bulunan açık sayesinde kilit ekranının aşıldığı görüldü.





Bu konuya ilişkin Apple cephesinden henüz bir açıklama gelmedi. Lakin bu durumun kısa süre içinde yayınlanacak bir güncelleme ile düzeltilmesi bekleniyor. Söz konusu güncelleme yayınlanana kadar Ayarlar > Kontrol merkezi > Kilit ekranında erişime izin ver adımlarını takip ederek geçici önlem alabilirsiniz.


#iOS 10
#iOS
#Apple
#İphone
#iOS kilit ekranı
8 yıl önce