|

iOS 11 ile gelen yenilikler neler? Apple İOS 11'in detaylarını açıkladı

Teknoloji devi Apple iOS 11'i resmen tanıttı. Yeni işletim sistemi iOS ile birlikte gelen yenilikleri haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. WWDC 2017 konferansında iOS 11 ile ilgili detayları açıklayan Apple'ın yeni sürümündeki özellikler dikkat çekti. İşte iOS 11 ile gelen yenilikler ve tüm detaylar.

Yeni Şafak
21:37 - 5/06/2017 Pazartesi
Güncelleme: 22:13 - 5/06/2017 Pazartesi
Diğer
iOS 11 ile gelen yenilikler neler? Apple İOS 11'in detaylarını açıkladı​
iOS 11 ile gelen yenilikler neler? Apple İOS 11'in detaylarını açıkladı​

iOS 11 ile gelen yenilikler ve özellikler hakkındaki açıklamaları yazımızdan inceleyebilirsiniz. Amerikalı teknoloji devi Apple, WWDC 2017 konferansında yeni sürüm olan iOS 11'i tanıttı. Bir çok özelliği ile ön plana çıkan iOS 11'de en dikkat çekici yeniliklerden bazıları Apple Pay ve Siri'ye gelene özellikler oldu. İşte Apple'ın tanıtımını gerçekleştirdiği iOS 11 hakkındaki tüm detaylar.

ABD'li teknoloji devi Apple, WWDC 2017 konferansı kapsamında mobil işletim sistemi iOS'un yeni sürümü iOS 11'i tanıttı. Apple'ın CEO'su Tim Cook, tanıtımda Android'e taş atarak başladı. iOS 10 kullanıcı memnuniyetinin yüzde 96 olduğunu açıklayan Cook, Apple kullanıcılarının yüzde 86 oranında iOS 10 kullandığını açıkladı. Bu oran, Android'in yeni sürümü 7.0 Nougat'da ise sadece yüzde 7!


  • iOS 11 güncellemesinin eylül ayı itibarıyla iPhone ve iPad'ler için yayınlanması bekleniyor.
Kamera

En büyük değişimin kamera uygulamasında olduğunu söylemek mümkün. Hazır konusu açılmışken, WWDC'de iPhone'lar ile yıllık 1 trilyonun üzerinde fotoğraf çekildiğinin de bilgisi verildi.


iOS 11 ile birlikte video kodlamasında değişikliğe gidiliyor. Bundan böyle iPhone ile çekilen videolar H.264 değil, HEVC kodlamasıyla kaydedilecek. Bu da 2 kat daha fazla sıkıştırma anlamına geliyor. Böylelikle iPhone ile çekilen videolar, cihaz hafızasında çok daha az yer kaplamış olacak.

Aynı şekilde fotoğraflarda da JPEG formatından HEIF formatına geçiliyor ki bu da aynı şekilde 2 kat daha iyi sıkıştırma ve yer tasarrufu anlamına geliyor.

iOS 11 ile birlikte fotoğraf kalitesi, düşük ışık performansı, optik imaj sabitleyici, flaş ve HDR özelliklerinde de iyileştirmeler bulunuyor.


iMessage

Apple'ın mesajlaşma uygulaması iMessage'da da bazı yenilikler yer alıyor. iOS 11 ile birlikte, tıpkı WhatsApp'ta olduğu gibi mesaj geçmişi iCloud ile senkronize edilebilecek. Böylelikle yeni bir Apple cihazına geçiş yaptığınızda mesaj geçmişinizi olduğu gibi görüntüleyebileceksiniz.



Apple Pay

Apple'ın ülkemizde yaygın olarak bilinmeyen ödeme uygulaması Apple Pay de bomba bir özellikle geliyor. iOS 11 ile birlikte, Apple kullanıcıları Apple Pay aracılığıyla birbiriyle para alışverişi yapabilecek. Üstelik bu işlemi iMessage üzerinden çok basit bir şekilde yapabilecek.


Siri

Apple'ın sanal asistanı Siri'nin aylık aktif kullanıcı sayısının 375 milyon olduğu açıklandı. 21 dil ve 36 ülkede aktif olarak kullanılan Siri'nin biraz daha geliştirilmesine karar verildi. Bu doğrultuda Apple, günlük konuşma diline yakın ve Derin Öğrenme ile Siri'yi daha kullanışlı bir hale getirdi.


Görsel anlamda da iyileştirmelerin yapıldığı Siri, artık çeviri yapabilme özelliğine sahip. Bunun için örneğin şu ifadeyi kullanmanız gerekiyor: Çince'de nasıl 'günaydın' diyebilirim?

Akabinde Siri size çeviriyi hem sesli hem de yazılı bir şekilde veriyor. Çeviri özelliği şimdilik sadece İngilizce'den Çince'ye, Fransızca'ya, Almanca'ya, İtalyanca'ya ve İspanyolca'ya sunuluyor.

Kontrol merkezi

iOS 11'in en büyük değişikliklerinden bir tanesi de daha kullanışlı bir kontrol merkezi. Ekran görüntüsünde de görüldüğü üzere Apple, kontrol merkezininin tasarımını baştan aşağı yenilemiş. Bu sayede iki farklı ekrana gerek kalmadan tek seferde her kısayola erişmiş oluyoruz. Fakat yine de bu kontrol merkezinden hücresel veriyi kapatıp açamıyoruz. Zira iPhone kullanıcıları yıllardır bu kolaylığı bekliyor.

#Apple
#iOS 11
#iOS 11 özellikleri
#iOS 11 ile gelen yenilikler
#WWDC 2017
7 yıl önce