|

İşin sırrı gençlikte

Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi belirlendi. Satışlarını 3 yılda yüzde 4 bin 473 oranında arttıran Antalya firması Ares Tersanecilik ilk sırayı aldı. İlk 100’deki şirketler, Türkiye’den 12 kat daha hızlı büyüdü. Listede en çok şirket İstanbul’dan. Sektörel ağırlık ise toptan ticarette. Söz konusu firmaların yaş ortalamasının 13 ila 14 olması dikkat çekiyor.

Yeni Şafak
04:00 - 27/01/2017 Cuma
Güncelleme: 03:06 - 27/01/2017 Cuma
Yeni Şafak

Türkiye'nin en hızlı büyüyen şirketleri yarışmayla belirlendi. Birinciliği, 2012-2015 döneminde satış gelirlerini yüzde 4 bin 473 oranında arttıran Antalya firması Ares Tersanecilik aldı. Ares Tersanecilik'i, Kocaeli'nden Best Modüler Mobilya (yüzde 2 bin 829) ve Es Group Denizcilik (yüzde 1685) ile İstanbul'dan Dönersan Döner (yüzde 1593) ve Ruha Elektrik (yüzde 1316) izledi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde, TEPAV işbirliğinde yapılan Türkiye'nin en hızlı büyüyen şirketleri yarışması sonuçları, önceki akşam TOBB İkiz Kuleler'de düzenlenen tören ile açıklandı. Törene; Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli de katıldı.



EN ÇOK ŞİRKET İSTANBUL'DAN


Satış gelirlerindeki artış hızına göre belirlenen Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketi, küresel piyasada görünürlüklerini artırma ve uluslararası bağlantılarını kuvvetlendirme imkânı buluyor. ABD'ye düzenlenen iş seyahati ile ABD pazarını yakından tanıyorlar. Türkiye 100 Yarışması'nın birincisinin Antalya'dan çıkmasına karşın şirket sayısı sıralamasında ilk sırayı 39 şirket ile İstanbul aldı. İstanbul'u 8 şirket ile Kocaeli, 7 şirket ile İzmir, 5'er şirket ile Adana, Ankara ve Antalya, 4 şirket ile Gaziantep, 3'er şirket ile de Bursa ve Kayseri takip etti.







REEL SEKTÖRE KAYNAK ŞART


Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, reel sektörün yoluna devam edebilmesi için bankacılık sektörünün reel sektöre kesintisiz ve makul fiyatlarla kaynak sağlamasının son derece önemli olduğunu belirttti. Canikli, “Küresel piyasalarda iyi bir oyuncu olabilmek için bizim firmalarımızın da diğer ülkelerin küresel oyuncularına sağlanan imkanlara sahip olması gerek. Bunun başında da finansal destek geliyor" dedi.



ANADOLU DA BAŞARILI


TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ise en hızlı büyüyen şirketlere küreselleşme desteği vereceklerini kaydetti. Hisarcıklıoğlu, “Türkiye 100 başarı öykülerinin, hayata yeni atılacak gençlerimizi girişimci olmaya teşvik etmesini umut ediyoruz" dedi. Hisarcıklıoğlu, Anadolu'nun yeni yükselen kentlerinden de çok sayıda şirketin, Türkiye'nin en hızlıları arasında yerlerini aldığına işaret etti.



TOPTANCILIK ÖNDE


Yarışmayı kazanan şirketlerin sektörel dağılımına bakıldığında toptan ticaret 24 şirket ile ilk sırayı aldı. Gıda, bilgisayar programlama, kauçuk-plastik, fabrikasyon metal, kimyasal ürünler ve perakende başarılı olan sektörler olarak belirlendi.



YAŞ ORTALAMASI 13-14


Şirketlerin; yaş ortalaması 13 ila 14 yıl, CEO'larının ortalama yaşı 44,7. Kadınların yönettiği şirket sayısı ise 4. Çoğunluğu aileden veya farklı ortağa sahip. Şirketlerin yüzde 73,3'ünün önümüzdeki 24 ay içinde ilave finansmana ihtiyaç duyacağı öğrenildi.
















#TOBB
#Nurettin Canikli
#ABD
#Anadolu
7 yıl önce