|

İstanbul boşalıyor

Kurban Bayramı tatilinin başlamasıyla, İstanbullular şehirlerarası yollara, otogarlara ve havalimanlarına akın etti. Trafik birçok yerde durma noktasına geldi. Sınır kapılarında 5 kilometreye varan araç kuyrukları oluştu. Havalimanında adım atacak yer kalmadı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/08/2017 Pazar
Güncelleme: 23:34 - 26/08/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Sınırda 5 kilometrelik kuyruk oluştu.
Sınırda 5 kilometrelik kuyruk oluştu.

Bayram tatilinin başlamasının ardından İstanbul genelinde trafik yoğunluğu yaşanıyor. Dün sabah saatlerinde rahatladığı gözlenen İstanbul trafiğinde yeniden ara ara yoğunluklar devam ediyor. Dün, TEM Otoyolu Edirne istikametinde trafik oluşurken erken saatlerde yola çıkan tatilciler de Mahmutbey gişelerinde oluşan yoğunluk nedeniyle güçlükle ilerledi. İstanbul istikametinde ise akıcı bir trafik olmadığı görüldü.

5 KİLOMETRELİK ARAÇ KUYRUĞU

Avrupa’ya açılan sınır kapılarında, yurt dışında yaşayan ve memleketlerinde geçirdikleri izin sürelerinin sona ermesi üzerine dönüşe geçen Türk vatandaşlarının oluşturduğu yoğun trafik devam ediyor. Bölgede dün sabahtan itibaren artan yoğunlukla araç kuyrukları Kapıkule’de 5, Hamzabeyli’de 4, Pazarkule’de 3 kilometreye kadar ulaştı. İpsala Sınır Kapısı’nda da yoğunluk zaman zaman sürüyor. Almanya’ya dönüşe geçen Kenan Aksakal, kuyrukta beklemenin kendilerini yorduğunu söyledi. Aksakal, “Bu sene Türkiye’ye gelişlerde yoğunluk yaşandı” dedi.


Drone’lar ceza yağdırıyor

Bayram tatili için yollara düşen sürücülerin yaptıkları trafik ihlalleri Yalova’da drone ile anbean görüntüleniyor. Trafiğin yoğun olduğu noktalardan biri de Kocaeli-Yalova-Bursa güzergâhı. Ekipler, ihlallerinin önüne geçmek için drone ile kontrollere başladı. Havalanan drone yol boyunca havadan araçları gözlüyor. İhlal tespit edilen araçlar kontrol noktasında durdurularak, sürücülere ceza kesiliyor.



Üç saat önce gelin

Kurban Bayramı tatili ve hacca giden vatandaşlar dolayısıyla dün sabah saatlerinden itibaren Atatürk Havalimanı’nda yoğunluk oluştu. Havayolu şirketleri, internet sitelerinden ve çağrı merkezlerinden herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmamaları için yolcuların seferlerinden en az 3 saat önce havalimanında bulunmaları konusunda uyarı yaptı.


Sokakta kurban kesene 203 lira ceza

Belediyelerin gösterdiği yerler dışında park, bahçe, cadde, sokak ile bina önleri, meydan gibi umuma açık, kurban satış ve kesimine uygun olmayan yerlerde bu tür faaliyetleri yapanlara 203 lira idari ceza verilecek. Bakanlık vatandaşların bu konuda duyarlı olmasını, “Alo 181” hattına ihbar edilmesini istedi.

#Bayram
#Trafik
#Yoğunluk
7 yıl önce