|

İstanbul geneli hafızlık yarışması

İstanbul Geneli Hafızlık Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri verildi. Yarışmada ilçelerinde birinci olan 20 hafız, Umre ziyaretiyle ödüllendirildi.

Yeni Şafak
18:45 - 12/06/2016 Pazar
Güncelleme: 18:46 - 12/06/2016 Pazar
Diğer

Hayrat Vakfı, Sancaktepe Belediyesi, Sancaktepe Müftülüğü ile Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen yarışmanın ödül töreni, Yenidoğan Spor Salonunda gerçekleştirildi. Tören, Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmasında dünya ikincisi olan Senegalli Abdülvedüd Marega'nın Kuran tilavetiyle başladı.



Törende konuşan Sancaktepe Müftüsü Yusuf Bingöl, amaçlarının hafızlığı topluma sevdirmek ve teşvik etmek olduğunu söyledi.



"Peygamber Efendimiz, 'Ümmetimin en şereflileri, Kuran hafızlarıdır' diye buyurmuştur." diyen Bingöl, Peygamber'in övgüsüne mazhar olan gençleri buluşturarak, toplumda bir farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini dile getirdi.



Osmanlı döneminde Kuran eğitimi ile hafızlığa ayrı bir önem verildiğini kaydeden Bingöl, "Evliya Çelebi'nin Seyahatname'sinden anlaşıldığına göre, o dönemde sadece İstanbul'da 9 bin hafız vardı. Bunların 3 bini kadındı. Osmanlı döneminde bazı türbelerde sürekli Kuran okuyan hafızlar görev alırdı. Eyüp Sultan'da görevli 72 hafız vardı. Fatih Sultan Mehmet Han'ın türbesinde ise 90 hafız, her gün nöbetleşerek Kuran okurlardı." diye konuştu.



Hayrat Vakfı Sancaktepe Temsilcisi Yusuf Irmak da hafızlık merkezleriyle Kuran bülbüllerinin sayısını artmasına katkıda bulunmak istediklerini belirterek, amaçlarının gençlerin imanını kuvvetlendirip manevi ihtiyaçlarını gidermek ve hafızlığı sevdirmek olduğunu anlattı.



Konuşmaların ardından, yarışmada dereceye giren 20 ilçe birincisi Umre ziyaretiyle ödüllendirildi. Umre ziyaretinin yanı sıra birincilere Kur'an-ı Kerim verilirken, ilk üçe girenlere de dizüstü bilgisayar hediye edildi.



#İstanbul Geneli Hafızlık Yarışması Ödül Töreni
#Kuran-ı Kerim
#Sancaktepe
8 yıl önce