|

İstanbul’da dev çete operasyonu

İstanbul merkezli 5 ilde “Sarallar” ve “Şahinler” çetelerine yönelik düzenlenen operasyonlarda 52 kişi gözaltına alındı. Bir çete mensubunun aracında, uzak kumandayla açılan hidrolikli zulada suikast silahı olarak bilinen Glock marka 2 tabanca bulundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/12/2016 Çarşamba
Güncelleme: 00:35 - 28/12/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Kamuoyunda “Sarallar” ve “Şahinler” olarak bilinen iki ayrı organize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda 52 kişi yakalandı. İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, “Şahinler” olarak bilinen organize suç örgütünün lideri Sedat Şahin'in kayınvalidesi Gülçin Erkerman'ın yaralandığı silahlı saldırıyı, “Sarallar” olarak bilinen grubun gerçekleştirdiğini belirledi. Teknik takip sonucu bu grupların yeni bir kanlı çatışmaya gireceği istihbarını alan polis harekete geçti. İstanbul, Tekirdağ, Sakarya, Uşak ve Samsun'da çok sayıda adrese baskın düzenlendi.



CEPHANELİK GİBİ


Özel Harekat timlerinin de destek verdiği operasyonlarda, haklarında gözaltı kararı alınan 58 şüpheliden 52'si yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde ruhsatsız 27 tabanca, 8 tüfek, 1 Uzi marka otomatik silah, 1 kurusıkı tabanca, jammer cihazı, silahlar için kullanılan susturucu, 1 GPS cihazı, 1 miğfer, 2 çelik yelek ve çok sayıda mermi ele geçirildi. “Sarallar” grubu lideri Alattin Saral ile “Şahinler” grubu lideri Sedat Şahin'in de aralarında bulunduğu


6 kişinin arandığı bildirildi.







OTOMOBİLDE ŞAŞIRTAN ZULA


İstanbul'daki operasyonda gözaltına alınan “Sarallar” grubu üyesi olduğu Engin G'nin otomobilindeki zula polisleri bile şaşkına çeviirdi. Yapılan incelemede, gizli bölmenin açılmısı için, öncelikle yarı otomatik vitesli olan otomobilin vitesinin manuel konuma getirilmesi gerektiği belirlendi. Bu işlemin ardından uzaktan kumandayla açılan hidrolik sistemli gizli bölmede, suikast silahı olarak bilinen Glock marka 2 ruhsatsız tabanca, mermiler ve bir miktar uyuşturucu bulundu.



45 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ


52 şüpheliden 7'si, soruşturmayı yürüten savcının talimatıyla ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 45 kişi “Suç işlemek amacıyla organize suç örgütü kurmak ve yönetmek, suç örgütüne üye olmak, kasten adam öldürme, kasten adam öldürmeye teşebbüs, yağma, yağma amaçlı tehdit, tasarlayarak kasten adam öldürmeye azmettirmek, 6136 sayılı kanuna muhalefet, kasten yaralama” suçlarından adliyeye sevk edildi.



Cinayet anı kamerada






Operasyonda, her iki suç örgütü elemanlarının birbirine yönelik adam öldürme, yaralama ve yağma olaylarına karıştıkları tespit edildi. Bazı faili meçhul olaylar da aydınlatıldı. 9 Ağustos 2016'da Eyüp-Göktürk'te Abbas Ata'nın (36) öldürülmesi olayının da Şahinler grubu tarafından gerçekleştirildiği belirlendi. Ata'nın vurulma anına ilişkin güvenlik kamera görüntüleri de soruşturma dosyasına girdi. Görüntülerde sokakta yürüyen Ata, araçtan inen bir saldırgan tarafından vurularak öldürülüyor.


#Sarallar
#Şahinler
#Sedat Şahin
7 yıl önce