|

İtalya'da şampiyon belli oldu

İtalya Birinci Basketbol Ligi Beko Serie A playoff final serisinin 7. ve son maçında Grissin Bon Reggio Emilia’yı 75-73 yenen Banco di Sardegna Dinamo Sassari, final serisini 4-3 kazanarak şampiyon oldu.

Yeni Şafak
10:22 - 27/06/2015 Cumartesi
Güncelleme: 11:46 - 27/06/2015 Cumartesi
AA

Reggio Emilia'nın ev sahipliğinde Palabigi'de oynanan 3-3'lük final serisinin yedinci ve son maçı büyük çekişmeye sahne oldu.


Seyircisinin desteğiyle oyuna ilk iki çeyrekte ağırlığını koyan Reggio Emilia, rakibi karşısında ilk çeyreği 21-4 hanesine yazdırdı. İkinci çeyrekte konuk Sassari, oyuna ısınırken, ev sahibi Reggio Emilia bu periyodu da 32-26'lık skorla önde geçti.


Mücadelenin 3. çeyreği de ev sahibi takımın 55-48'lik üstünlüğüyle geçilirken, karşılaşmanın son periyodunda oyunda denge kuruldu.


Son anları büyük çekişmeye sahne olan maçı, Jerome Dyson'ın peş peşe sayılarıyla 75-73 kazanan Dinamo Sassari, play-off final serisini 4-3 kazanarak, tarihindeki ilk Serie A şampiyonluğuna ulaştı.



18 sayıyla maçın en skorer ismi olan Dinamo Sassari'den Rakim Sanders, final serisinin en değerli oyuncusu seçildi. Ev sahibi takımda ise Achille Polonara'nın 17 sayısı ve Rimanta Kaukenas'ın 13 sayısı mağlubiyeti önleyemedi.


İlk üç çeyreğini önde götürdüğü maçı 4. çeyreğin son anlarında kaybeden Reggio Emilia cephesinde maç sonunda büyük üzüntü yaşandı.



Bu arada, Dinamo Sassari tarihindeki ilk lig şampiyonluğunun yanı sıra İtalya Kupası ve İtalya Süper Kupası'nın ardından sezonu 3 kupayla kapattı.

#Dinamo Sassari
#İtalya Birinci Basketbol Ligi
#şampiyonluk maçı
#play-off
#final
#Grissin Bon Reggio Emilia
#Banco di Sardegna Dinamo Sassari
9 yıl önce