|

İzmir Valisi'nden saldırı açıklaması

İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Adliye yakınlarında meydana gelen terör saldırılarının ardından açıklamalarda bulundu. Vali Ayyıldız, bombalı araçla saldırı düzenlendiğini, 2 teröristin ölü olarak ele geçirildiğini, yanlarında 2 adet kaleşnikof tüfek ve 8 el bombası ele geçirildiğini açıkladı.

Yeni Şafak
17:34 - 5/01/2017 Perşembe
Güncelleme: 17:53 - 5/01/2017 Perşembe
Diğer
İzmir Valisi Erol Ayyıldız

, Adliye yakınlarında düzenlenen terör saldırısının ardından açıklamalar yaptı. İşte İzmir Valisi'nden yapılan açıklamalar ve son gelişmeler.



İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir'de gerçekleşen bombalı saldırı hakkında olay yerinden açıklamalarda bulundu.



Açıklamalarından öne çıkanlar:


Bu çatışmada içinde olan teröristler kaçarken, bombalı aracı patlattılar. Bunun sonucunda da çıkan çatışmada 1 polis memurumuzla, bir adliye memurumuz şehit oldu. Ölen şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Yaralı kardeşlerimize şifalar diliyoruz. Bu hain saldırıyı yapanlar bizim emniyet güçlerimizin dikkati sonucu çok fazla zaiyat olmadan ama içimizi yakan şekilde atlattık.



PKK'yı gösteriyor


İki terörist ölü olarak ele geçirildi. Yanlarında iki adet kalaşnikof tüfek bulunuyordu. Teröristlerin yanında 8 el bombası vardı. Bir bombalı araç daha tespit edip imha ettik. Eldeki veriler PKK'yı gösteriyor. Saldırı ihtimaline karşı güvenlik güçleri teyakkuz halindeydi.




İzmir'de bombalı saldırı:
2 şehit


İzmir Adliyesi yakınlarında bomba yüklü araçla terör saldırı düzenlendi. Olay sonrası 2 terörist ölü ele geçirildi, bir teröristi ise yakalama çalışmaları sürüyor. Saldırıda bir polis ve bir adliye çalışanı şehit oldu.



İzmir Adliyesi'nin hakim ve savcıların kullandığı C Kapısı önüne mesai çıkışı sırasında bomba yüklü araçla gelen 3 teröristi güvenlik güçleri fark etti. Güvenlik güçleri müdahale edince teröristler bomba yüklü aracı infilak ettirdi. Adliyenin yanı sıra iş merkezlerinin de yoğun olduğu bölgedeki binalarda büyük hasar meydana gelirken, güvenlik güçleriyle teröristler arasında çatışma çıktı.








Biri polis 2 şehit


Terör saldırısında bir polis ve bir adliye çalışanı şehit oldu. Saldırıda yaralanan 2'si polis 7 kişi yaralandı. Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı.



2 terörist öldürüldü


Patlamanın ardından çıkan çatışmada 2 terörist ölü ele geçirildi, bir teröristi yakalama çalışmaları sürüyor.



Bölgeye trafik akışı kesildi


Manas Bulvarı Salhane dere kenarında inceleme yapan polis ekipleri, bölgeye trafik akışını kesti.



Bir şüpheli ile ilgili çalışma başlatıldı



Giriş ve çıkışları kontrol altına alan polis, siyah montlu, beyaz bereli ve 1,65-1,70 metre boyundaki bir şüpheliyle ilgili çalışma başlattı.



Bu arada, patlamanın yaşandığı yerin yakınında şüpheli bir paketin daha olduğu öğrenildi.



Bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.





#İzmir
#İzmir Valisi
#İzmir Valisi Erol Ayyıldız
7 yıl önce