|

Kaçak parfümler gümrüğe takıldı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İstanbul Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, 70 bin parfüm ele geçirildi.

Yeni Şafak
15:30 - 15/09/2016 Perşembe
Güncelleme: 12:32 - 15/09/2016 Perşembe
AA
70 bin parfüm ele geçirildi.
70 bin parfüm ele geçirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, "bir konteyner içerisinde Ukrayna'ya kaçak parfüm gideceği" yönündeki istihbarat üzerine çalışma başlattı.



İçerisinde 31 bin kilogram kumaş bulunduğu beyan edilen konteyner, Ambarlı Liman Sahası'na girişinin ardından ekiplerce fiziki takibe alındı. Firma, dilekçe vererek konteyneri limandan herhangi bir beyanname açmadan geri çıkartmak istedi. Söz konusu istihbaratın değerlendirilmesi ve firmanın kaçak eşyaları limandan çıkarmasının önlenmesi amacıyla konteyner x-ray cihazına sevk edildi.



Tarama neticesinde konteyner içerisinde farklı yoğunluklar tespit edilmesi üzerine, eşyalar arasında uyuşturucu olabileceği şüphesiyle narkotik dedektör köpekleri Rambo ve Mıstık marifeti ile uyuşturucu araması yapıldı. Aramada narkotik yönünden herhangi bir bulguya rastlanılmadı.



Detaylı fiziki aramada ise konteynerin önünde ve ilk sırasında beyan edildiği gibi kumaş olduğu, ikinci sıradan itibaren ise 70 bin parfüm bulunduğu belirlendi. El konulan parfümlerin gümrüklenmiş değerinin 840 bin lira olduğu tespit edildi.



Olayla ilgili olarak Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.






#Gümrük
#Gümrük ve Ticaret Bakanlığı
#Kaçak
#Parfüm
8 yıl önce
default-profile-img