|

Kanal İstanbul’un güzergahı belirsiz

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/02/2016 Salı
Güncelleme: 20:58 - 8/02/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kanal İstanbul'un güzergahını yeniden belirleyen çalışma yaptıklarını belirterek, daha netleşmedigini söyledi. 3'üncü havalimanının güzergahı ile ilgili de Silivri olacağı zannedilen güzergahın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin plan tadilatını insanların yanlış yorumlaması olarak ifade etti.



SİLİVRİ'Yİ BİZ DEMEDİK


“Biz Silivri'ye yapacağız demedik” diyen Bakan Yıldırım, “Yer sabitlenmiş gibi bir mağduriyet olmasın. Burada bir rant oluşuyor ve insanlar o ranta koşuyor. Biz Silivri'ye yapacağız demedik. Büyükşehir plan tadilatı işlediği için insanlar oraya yöneldi. Bizim programımız büyükşehirle aynı değil” diye konuştu. Bakanlığı'nın 2016 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda değerlendirmeler yapan Bakan Yıldırım, 12 yılda ulaştırma ve haberleşme alanında toplam 253,3 milyar lira yatırım yapıldığını söyledi. Yıldırım, bunun 60,9 milyar liralık kısmının kamu-özel sektör işbirliğiyle gerçekleştirildiğini kaydetti.



SABİHA GÖKÇEN'E 2. PİST


Türk havacılık sektörünün dünyada 3'lüğe yükseldiğini, 2 yıl içerisinde de Atatürk Havalimanı'nın ilk sıraya çıkacağının ifade ettiklerini hatırlattı. Yıldırım, “Havacılık batıdan doğuya doğru geliyor. Transfer merkezi Türkiye'nin olması yolunda ilerleme sağlamış durumundayız. Dış uçuşlarda 261 ile en fazla bağlantı noktası olan ülkeyiz” dedi. Sabiha Gökçen Havalimanı'na 2'inci pist yapımının da 2017 yılının Haziran ayında tamamlanacak”


dedi.


#Binali Yıldırım
#Kanal İstanbul
#3'üncü havalimanı
8 yıl önce