|

Karadeniz'deki üniversiteden uluslararası başarı

Bartın Üniversitesi, University Ranking By Academic Performance (URAP) tarafından yayınlanan 2015-2016 üniversiteler sıralamasına göre 2008 yılında kurulan üniversiteler arasında üst sıralarda yer alarak önemli bir başarıya imza attı.

Yeni Şafak
18:08 - 18/11/2015 Çarşamba
Güncelleme: 16:10 - 18/11/2015 Çarşamba
IHA

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü bünyesinde faaliyet gösteren URAP geçtiğimiz akademik yıl performanslarının değerlendirildiği üniversiteler Türkiye sıralamasını açıkladı. Yayımlanan sonuçlara göre, Bartın Üniversitesi 2008 yılında kurulan devlet üniversiteleri arasında ikinci sırada, bu yılda kurulan tüm üniversiteler arasında ise üçüncü sırada yer aldı. Ayrıca Bartın Üniversitesi 2008 yılında kurulan ve tıp fakültesi olmayan üniversiteler arasında ikinci sırada, doktora öğrencisi olan devlet üniversiteleri arasında yine ikinci sırada yer aldı. Araştırmaya göre, Bartın Üniversitesi Türkiye'deki devlet üniversiteleri genel sıralamasında 71'inci olurken, tıp fakültesi olmayan üniversiteler genel sıralamasında 30'uncu, 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler genel sıralamasında 26'ıncı ve 2000 yılından sonra kurulan doktora öğrencisi olan üniversiteler genel sıralamasında ise 26'ıncı sıraya yerleşti.



SADECE FİZİKİ DEĞİL, AKADEMİK OLARAK DA BÜYÜDÜ

URAP performans sıralamasını düzenlerken üniversiteler bünyesinde yayımlanan makale sayısı, atıf sayısı, yayımlanan bilimsel doküman sayısı, doktora öğrenci sayısı ile bu değerlerin öğretim üyesine ve doktora öğrenci sayısının toplam öğrenciye oranına dayalı göstergelere bakıldı. Yayımlanan sonuçlar incelendiğinde Bartın Üniversitesi bilimsel yayın, doküman, atıf sayısı bakımından ve öğretim üyesi başına öğrenci sayısı ile doktora öğrencisi oranlarını gösteren göstergeler de dikkate alındığında yeni kurulan üniversiteler arasında ön sıralarda yer aldı.

#Bartın Üniversitesi
#ödül
#başarı
8 yıl önce