|

Kendisini Yassıada hakimi zannediyor

Başbakan Davutoğlu, HSYK’nın ihraç ettiği savcı Celal Kara’nın, ‘bu iktidarın sonu da Menderes’in sonu gibi olacak’ sözlerine sert tepki gösterdi: Bizi tanımıyor bunlar. Bu kendini bilmez savcı, kendisini Salim Başol, Yassıada hakimi zannediyor. Güya bizi tehdit ediyor. O tehditlerin gereken cevabını veririz.

Yeni Şafak
04:00 - 15/05/2015 Cuma
Güncelleme: 21:40 - 14/05/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Muğla ve Aydın'da meydanları tıklım tıklım dolduran vatandaşlara seslenen Başbakan Ahmet Davutoğlu, yargı üzerinden darbe yapmak isteyenlere ve muhalefete yüklendi. Davutoğlu, özetle şunları söyledi:


Darbecilerin, vesayetçilerin, bütün tuzak kuranların işi bitecek. 14 Mayıs 1950'de tek parti dönemi kapandı ve Demokrat Parti milli iradeyle işbaşına geldi. Adnan Menderes, Celal Bayar Demokrat Parti ile birlikte 10 yıl kesintisiz ülkeyi kalkındırdılar. Sadece kalkındırmakla yetinmediler, ülkeye özgürlük getirdiler. Ezan-ı Muhammedi'yi aslına döndürdüler. Kuran okumak, Kuran öğretmek konusundaki yasakları kaldırdılar. Memlekette özgürlük havası esmeye başladı.



EMANETİ BEN ALDIM


Cumhuriyet tarihinde 10 yıl kesintisiz hem özgürlüklerin arttığı hem ekonominin kalkındığı iki dönem var. Bunlardan birisi Adnan Menderes yönetiminde 1950'lerdeki Türkiye. Diğeri de 2002'den bugüne kadar partisinin kurucu Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı ile başlayan ve bugüne kadar gelen süreçtir. Şimdi de emaneti Torosların çocuğu olarak, sizlerin temsilcisi olarak alan benim. Bendenizle devam edecek istikrar ve güven.



AYNI ŞEYİ SÖYLÜYORLAR


Adnan Menderes ülkede imam hatipleri yaygınlaştırdı. Şimdi getirdikleri projelerle imam hatipleri kapatmaya çalışıyorlar. Türkiye'de dini özgürlükler Adnan Menderes ile birlikte en geniş anlamda ama zorlu mücadelelerle yaşanmaya başlandı. Şimdi CHP de HDP de aynı şeyi söylüyor. Diyanet'i kaldıralım.



İŞLERİ KOMPLO KURMAKTI


Bugün gazetelerde yayınlandı hani 27 Mayıs'ı, 28 Şubat'ı, 12 Eylül'ü, 27 Nisan'ı örnek alıp da 17-25 Aralık'ta yargı üzerinden darbe yapmaya kalkan savcılar var ya bunlardan 4'ü meslekten ihraç edildi. Çünkü bütün meseleleri savcılık yapmak, hukuk adamlığı yapmak değil, hükümete karşı komplo kurmaktı. Yazdıkları iddianamede bu paralelciler 'dönemin Başbakan'ı diyerek o zaman Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminde, daha hüküm ortaya konmadan iddianame hazırladılar.



BAŞ VERİRİZ BAŞ EĞMEYİZ


Bu savcılardan biri (HSYK tarafından ihraç edilen Celal Kara) diyor ki 'bu iktidarın sonu da Adnan Menderes'in sonu gibi olacak.' Bizi tanımıyor bunlar. Zannediyorlar ki biz tehditten yılar, onların bu sözleri karşısında geri adım atarız. Biz tehdide boyun eğer miyiz? Biz bu yola gerektiğinde kefenimizle çıkmış, başımızı koymuşuz. Baş veririz ama baş eğer miyiz? Darbecilere, vesayetçilere, paralelcilere hiç biz yol verir miyiz? Bu kendini bilmez savcı, kendisini Salim Başol zannediyor, Yassıada hakimi zannediyor.



DÜĞÜN GECESİ GİBİ KARŞILARIZ


Eğer kaderde Adnan Menderes gibi bu millet için şehit olmak varsa, canımız başımız üzere. Aynı mantık. Diyor ki 'Adnan Menderes'in akıbeti onları bekliyor'. Eğer kaderde Adnan Menderes gibi bu millet için şehit olmak varsa canımız, başımız üstüne. Eğer bu millet için şehadet alnımıza yazılmışsa, biz Hazreti Mevlana çocukları Şebiarus gibi, düğün gecesi gibi karşılarız.



GEREKEN CEVABI VERİRİZ


İçinde bulunduğumuz günler bir imtihan zamanı. Savcı böyle diyor, bizi güya tehdit ediyor. O tehditlerin gereken cevabını veririz. Ama bakıyorsunuz Bahçeli diyor ki 'iktidara gelirsek o savcıları görevine iade edeceğiz”. CHP'liler, HDP'liler diyor ki, birçok milletvekili, 'bu savcıları göreve iade edeceğiz'. Eskiden bir paralel vardı, şimdi bir de üçgen var; CHP, HDP, MHP. Bunlar paralelle üçgeni birleştiriyorlar. Ama bunlar yalnız değil, arkalarında uluslararası işbirlikçileri var.



ATAK iki yanımda uçtu gururlandım


AK Parti'den önce Türkiye'nin kendi silahını yapamayan, hibe olarak tank, insansız hava aracı almaya çalıştığını dile getiren Davutoğlu, “O Türkiye'den bugün kendi ATAK helikopterini yapan kudretli bir Türkiye doğdu. ATAK helikopterlerimiz geçen hafta hizmete girdiler. İlk hizmetlerini de Başbakanlık uçağına sağında ve solunda eşlik ederek yaptılar. O kadar gurur duydum ki şehit Fethi Bey'i, şehit pilotlarımızı düşündüm ve orada milletim adına şükür secdesine gidecektim. İki kanadımızda yüzde 100 Türk yapımı ATAK helikopterleri uçtu. Tankı bir ülkeden alıyorduk, başka bir ülkeye tamire gönderiyorduk. Şimdi TSK'nın onurunu, şerefini yücelten ALTAY tankları hizmete giriyor. Aynı şekilde, inşallah 2023'te bu Toroslarda, bu Yörük Türkmen obalarının ufuklarında Türk yapımı milli savaş uçağımız uçacak. Onlar Türkiye'yi namerde muhtaç etmişti. Yerli savaş uçağını yapan kim? Milli helikopteri, insansız hava aracını, milli tankı, milli savaş gemisini yapan kim?” dedi.



Birisi yarım ağız dedi


Muhalefetin seçimi kazanacağına inanmadığı için istifa sözünü dahi ağızlarına almadıklarını belirten Davutoğlu, “AK Parti seçimlerde birinci parti olmazsa Türkiye'de ve seçimleri kaybederse ben 7 Haziran gecesi saat 12 bile olmadan görevimi başka asil bir kardeşime devretmeye hazırım. Onlara soruyorum eğer seçimi kaybederseniz koltuklarınızı bırakır mısınız diyorum hiç cevap yok. Bir tek Demirtaş yarım ağız dedi ki 'Eğer kaybedenin sorumlusu ben olduğum anlaşılırsa bırakabilirim.' Nasreddin Hoca'nın hikayesi gibi, şöyle şöyle şöyle olursa belki... Bu ne demek biliyor musunuz bunların hiçbirisi seçimi kazanacağına inanmıyor. Bu meydan okumaya cevap veremiyorlar” dedi.



Ezberlemiş aynı şeyleri tekrarlıyor


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Hollanda ile Konya'yı kıyaslamasını eleştiren Davutoğlu, “Kılıçdaroğlu ezberlemiş, benzetmek istemem ama Türkiye'nin her yerinde papağan gibi aynı şeyleri tekrar ediyor. 'Hollanda'nın tarım ihracatı Konya'dan fazla' diyor. Halbuki orada dersini vermiştim, tekrar ediyorum. Biz iktidara geldiğimizde 22,3 milyar dolar olan tarımsal hasıla toplamı 61 milyar dolara çıktı. Hollanda'nın toplam üretimi 15 milyar dolar. Bir türlü öğrenemedi. Matematik bilmiyor. Sadece Konya'nın toplam üretimi 10 milyar lira. İhracatta da zaten Hollanda 70 milyar dolar ithal ettiği için, aldığı ürünü paketleyip başka yere satıyor, kendi üretmiyor. Birisi bunun eline kağıt vermiş, tekrar edip duruyor” dedi.









#Başbakan Davutoğlu
#ak parti mitingi
#seçimler
9 yıl önce