|

Kimler kurban kesebilir? Hangi kurbanlıklar kesilebilir?

12 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan Kurban Bayramı için sayılı günler kaldı. Müslümanların önemli günlerinden olan Kurban Bayramında kimler kurban kesebilir, hangi kurbanlıklar kesilir? sorularının yanıtını haberimizde sizlerle paylaştık. Hz. İbrahim (a.s.) kadar dayanan kurban kesme ibadetinin İslam'da da önemi büyüktür. Peki Kimler kurban kesebilir? Hangi kurbanlıklar kesilebilir? İşte merak edilen soruların yanıtı...

Yeni Şafak
17:36 - 29/08/2016 Pazartesi
Güncelleme: 14:46 - 29/08/2016 Pazartesi
Diğer

12 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan Kurban Bayramı için sayılı günler kaldı. Müslümanların önemli günlerinden olan Kurban Bayramında kimler kurban kesebilir, hangi kurbanlıklar kesilir? sorularının yanıtını haberimizde sizlerle paylaştık.



HANGİ KURBANLIKLAR KESİLEBİLİR VE KİMLER KURBAN KESEBİLİR?


İslam'a göre deve, manda, sığır gibi büyükbaş hayvanlar ile koyun ve keçi gibi küçükbaş hayvanlar kurbanlık olarak kesilir. Bahsi geçenler arasıdna erkek-dişi ve hadım edilmiş gibi kriterler göz önünde bulundurulmaz.



Kurban kesmek, âkil, baliğ (akıllı, ergen), dinen zengin sayılacak kadar mal varlığına sahip ve mukim olan bir Müslüman'ın yerine getireceği mali bir ibadettir. Temel ihtiyaçlarından ve borcundan başka 80.18 gr. altın veya bunun değerinde para veya eşyaya sahip olan kişi dinen zengindir. Dolayısıyla bu kişi Allah'ın kendisine bahşetmiş olduğu nimetlere şükran ifadesi ve Allah yolunda fedakârlığın nişanesi olarak kurban kesmelidir.



KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?


Kurban bayramı, bu sene 12 Eylül Pazartesi günü başlayacak. 11 Eylül Pazar günü ise arefe günü olacak.



13 Eylül Salı 2. Gün,


14 Eylül Çarşamba 3. Gün,


15 Eylül Perşembe 4. Gün (Son Gün). Kurban Bayramı tatili ile ilgili ise sevindirici haber Başbakan Binali Yıldırım'dan geldi. Buna göre 16 Eylül Cuma günü kamu çalışanları için idari tatil olarak ilan edilince, Kurban Bayramı tatili 9 güne çıktı.







#Kurban bayramı
#Kurban kesimi
#2016 kurban bayramı
8 yıl önce