|

Kırıkkale Seçim 2018 Genel Seçim Sonuçları

Seçim 2018 Kırıkkale Seçim Sonuçları ne durumda? 24 Haziran 2018'de sonuçlarda hangi partiler öne geçti Kırıkkale ilinde partilerin oy oranları ve sıralamaları değişti mi? Kırıkkale Genel Seçim sonuçları en hızlı şekilde Yenişafak seçim sonuçları sayfasında!

Yeni Şafak
11:34 - 26/06/2018 Salı
Güncelleme: 09:42 - 19/06/2018 Salı
Diğer
24 Haziran 2018 Kırıkkale ili Genel Seçim sonuçları haberimizde.
24 Haziran 2018 Kırıkkale ili Genel Seçim sonuçları haberimizde.

Seçim 2018 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili sonuçları Kırıkkale ve diğer illerde durum ne oldu? Heyecanla beklenen Türkiye'nin en önemli seçimlerinden biri olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde Kırıkkale seçmeni nasıl bir karar verdi? Diğer iller gibi Kırıkkale seçim sonuçları da heyecanla bekleniyordu. Sandıkların açılıp oyların sayılmasıyla birlikte birlikte Kırıkkale ilinde heyecan doruklara ulaştı. Tüm seçmenlerin ve halkın merak ettiği kim, ne kadar milletvekili çıkardı? Türkiye'nin yeni döneminin Cumhurbaşkanı kim oldu? 27. dönem Kırıkkale milletvekilleri kimler oldu? İşte tüm detaylarıyla Kırıkkale Seçim sonuçları sayfamız!

Kırıkkale, Türkiye Cumhuriyeti'nin İç Anadolu Bölgesinde yer alan bir ildir.

Şehrin adını nereden aldığına dair kesin bir bilgi yoktur. Kırıkköyü ile kentin merkezinde bulunan Kaletepe'nin kısaltılarak birleştirilmesinden ortaya çıktığı söylenir. Bu ismin halk tarafından yakıştırıldığı kanaati yaygın olmakla beraber bölgenin ismi Osmanlı arşiv belgelerinde "Kırıkkal" şeklinde geçmektedir. Kırıkkale, 21 Haziran 1989 târih ve 3578 sayılı yasa gereğince dönemim başbakanı Turgut Özal tarafından yapılan törenle il olmuştur. İlk vâlisi Fikret Güven, 17 Ağustos 1989 târihinde yapılan törenle il vâliliği görevine başlamıştır.[7]

2016 yılında TÜİK verilerine göre merkez ilçeyle beraber 9 İlçe, 11 belediye, bu belediyelerde 85 mahalle ve ayrıca 185 köy vardır.

Cumhurbaşkanlığı sisteminde bilinmeyen kritik dönem

24 Haziran seçimlerinden sonra yürürlüğe girecek olan Cumhurbaşkanlığı hükumet sistemi ile Türkiye siyasi sistemi tümden değişecek. Yeni sistemde Cumhurbaşkanlığı makamının herhangi bir nedenle boşalması durumunda işleyecek olan süreç dikkat çekiyor. 1 yıldan az kalırsa her iki seçim de yenilecek ancak 1 yıldan fazlaysa sadece Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacak ve bu dönem de cumhurbaşkanı açısından bir dönem olarak sayılmayacak. Bu süre yeni sistemde işleyecek olan 5+5’i etkilemeyecek.

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin ‘erken seçim’ çağrısının ardından Külliye’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek ortak karar ile 24 Haziran’da seçime gidilme kararının alınmasıyla artık 16 Nisan referandumunda kabul edilen yeni sistem devreye girecek. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile birlikte Türkiye’de artık yeni bir dönem başlayacak. Hızlı ve güçlü bir yönetim ile yoluna devam edecek olan Türkiye’de birçok değişiklik olacak.

#Kırıkkale Seçim sonuçları
#Kırıkkale seçim 2018
#genel seçim Kırıkkale 2018
#seçim sonuçları Kırıkkale
#Kırıkkale milletvekili genel seçim sonuçları
#Kırıkkale genel seçim sonuçları 2018
6 yıl önce