|

KPSS Ortaöğretim soru ve cevapları (7 Ekim 2018)

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme (ÖSYM) tarafından yapılan KPSS Ortaöğretim sınavı soru ve cevapları açıklandı. 7 Ekim'de yapılan KPSS sınavı soru ve cevap anahtarı kitapçığına haberimiz üzerinden ulaşabilirsiniz.

Yeni Şafak
16:48 - 9/10/2018 Salı
Güncelleme: 17:09 - 9/10/2018 Salı
Diğer
KPSS Ortaöğretim soru ve cevapları erişime açıldı.
KPSS Ortaöğretim soru ve cevapları erişime açıldı.

7 Ekim 2018 tarihinde yapılan 2018 KPSS Ortaöğretim Temel Soru Kitapçığı adayların kullanımına açıldı.

Sınava başvuran adaylar, 10 gün süreyle ÖSYM’nin adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile soruların tamamına ulaşabilecekler.

KPSS ORTAÖĞRETİM SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS Ortaöğretim sınav sonuçları ÖSYM'nin akademik takvimine göre 8 Kasım Perşembe günü erişime açılacak. Her hangi bir tarih akması durumunda resmi hesaplarından durumu yayımlanacak.

KAÇ NET KAÇ PUAN YAPAR?

2018 KPSS lise bölümü puan hesaplamasına göre adaylar kaç net alırsa kaç puan almış olacak. Sınav sonrası araştırılmaya başlanan konuyla ilgili açıklama geldi. 2018 KPSS sınavında toplam 120 soru soruldu. 60 Soru Genel Yetenek ( 30 Soru Türkçe, 30 soru Matematik) 60 Soru Genel Kültür (27 Soru Tarih, 18 Soru Coğrafya, 9 Soru Vatandaşlık, 6 Soru Güncel Olaylar,) Buna göre bu derslerden sınava girenler 48 net yapması halinde 70 puan, 58 net yapması halinde 80 puan, 73 net yapması halinde 85 puan, 85 net yapması halinde 90 puan alacak.

KPSS SINAVININ GEÇERSİZ OLACAĞI DURUMLAR

Sınav süresince adayların; konuşmaları, kopya çekmeleri veya kopya vermeleri, salondaki görevlilere soru sormaları, kopya çekme veya çekilmesine yardım etme girişiminde bulunmaları, kalem, silgi vb. şeyler alıp vermeleri, sınav süresi bittiği halde soruları okumaya ve cevap kağıdında/sınav kitapçığında işaretleme yapmaya devam etmeleri, sınav düzenini bozacak davranışlarda bulunmaları yasaktır. Bu yasaklara uymadığı saptanan adayların sınavları geçersiz sayılacaktır.

BU SINAVDA DÖRT YANLIŞ BİR DOĞRUYU GÖTÜRECEK Mİ?

Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Her testte, örneğin Genel Yetenekte, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır."

Sınav kılavuzundaki bu açıklamadan da görüleceği üzere 2018 KPSS lise sınavında dört yanlış bir doğruyu götürmektedir.

KPSS'ye yetişemediler, gözyaşı döktüler

İzmir'de lise mezunları için düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) büyük heyecan yaşandı. Sınava girmek için sabahın erken saatlerinde, yola çıkan kimi adaylar, saat 10.00'dan sonra gelince, salona giremedi. Sınava giremeyen Melek Yıldız, kampüste gözyaşlarına boğuldu.İzmir'de Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Katip Çelebi Üniversitesi'nde yapılan KPSS, için sabah saat 09.30'da adaylar salona alınmaya başladı. Tek tek aranan adaylar, yanlarında getirdikleri kalemleri bile atmak zorunda kaldı. Buca'da bulunan Dokuz Eylül Üniversitesi Dokuz Çeşmeler Yerleşkesi'nde sınava giren adaylar, büyük heyecan yaşadı. İlk kez KPSS'ye giren İbrahim Şahin isimli aday, "Hayallerime giden yola ilk adımı attım. Benim için büyük avantaj. Heyecanlıyım. Hedefim memur olmak" dedi. Adaylardan Hatice Elif Kuru da bu sınavı başarıyla tamamlamak istediğini söyledi. Sağlık lisesi mezunu Elif Karakaş ise çok çalıştığını, sağlık alanında iyi işler yapmak istediğini dile getirdi.


#KPSS
#KPSS soruları
#KPSS soruları cevapları
#KPSS sonuçları
#KPSS sınav soruları
6 yıl önce