|

KPSS sonuçları açıklandı mı? KPSS sonuç sorgulama, ÖSYM sonuç açıklama sistemi

KPSS sonuçları açıklandı mı? ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS sınavı sonuçları heyecanla bekleniyor. ÖSYM'nin sonuç açıklama sistemi üzerinden, T.C no ile sorgulama yapılabilecek KPSS sonuçları hakkındaki açıklamaları haberimizden görebilirsiniz.

Yeni Şafak
17:40 - 16/06/2017 Cuma
Güncelleme: 17:49 - 16/06/2017 Cuma
Diğer
​KPSS sonuçları açıklandı mı? KPSS sonuç sorgulama, ÖSYM sonuç açıklama sistemi
​KPSS sonuçları açıklandı mı? KPSS sonuç sorgulama, ÖSYM sonuç açıklama sistemi

KPSS sonuçları açıklandı mı? Bu sorunun yanıtını ve ayrıntılı bilgileri haberimizden sizlere aktarıyoruz. ÖSYM kapsamında düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuçları merakla bekleniyor. KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Alan Bilgisi, Genel Yetenek, Genel Kültür, Eğitim Bilimleri sınavlarının sonuçları bugün (16 Haziran) açıklanacak. KPSS sonuçları açıklandığında ÖSYM'nin sonuç açıklama sistemi üzerinden T.C Kimlik no ile giriş yaparak öğrenebilirsiniz.



SINAV SONUÇLARININ DUYURULMASI
Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin
https://sonuc.osym.gov.tr
internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde (AIS) kayıtlı kimlik bilgilerinde değişiklik olan adayların, daha önce almış oldukları sınav/yerleştirme sonuçları, değişen kimlik bilgilerine göre yeniden düzenlenmez.

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme
https://sonuc.osym.gov.tr
üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.
DEĞERLENDİRME

Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirilecektir. Her testte, örneğin Genel Yetenekte, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır.

KPSSP120 puanı hesaplanırken kullanılacak yabancı dil standart puanının hesaplanmasında, adayların ilgili yılın YDS İlkbahar Dönemi sınavı sonucu kullanılacaktır. KPSSP120 puanının hesaplanmasını isteyen adayların YDS puanlarının ortalama ve standart sapma değerleri, her yabancı dil için ayrı ayrı hesaplanacak, bu değerler kullanılarak adayların yabancı dil standart puanları hesaplanacaktır.

Bir testte, en az bir (1) ham puanı bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu adaylara bu test için standart puan hesaplanmayacaktır. YDS’de en az bir (1) ham puanı bulunmayan adayların yabancı dil standart puanı hesaplanmayacaktır.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

Tablo-1’deki testlerden elde edilen standart puanlar ağırlıklandırılarak hesaplanacak olan KPSS puan türleri Tablo- 2’de gösterilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşları bu puan türleri arasından seçecekleri KPSS puanlarını kullanacaklardır.

Tablo-2’de gösterilen ağırlıklara göre, testlerden ve YDS puanlarından elde edilen standart puanlar kullanılarak ağırlıklı standart puanlar (ASP) hesaplanacaktır. Bir aday için herhangi bir ASP’nin hesaplanabilmesi için bu adayın söz konusu ASP’nin hesaplanmasında kullanılan standart puanların tümünün olması gerekir.

Adayların ASP’leri kullanılarak KPSS puanları hesaplanacaktır. KPSS puanlarının hesaplanmasında aşağıdaki formül kullanılacaktır. Böylece her KPSS puan türü için 100 üzerinden KPSS puan dağılımı elde edilmiş olacaktır. Kamu kurum ve kuruluşları, adayları, A Grubu Kadrolar için giriş sınavlarına KPSS puanlarına göre çağıracaklar, giriş sınavı yapmayacak olan kamu kurum ve kuruluşları atamalarda doğrudan KPSS puanlarını kullanacaklardır.

ADAYLARIN İNTERNET ORTAMINDA YAPABİLECEKLERİ İŞLEMLER
Adaylar; kılavuz bilgilerine, sınavlar ve başvurular ile ilgili duyurulara, ÖSYM’nin
http://www.osym.gov.tr
in ernet adresinden erişeceklerdir. Ayrıca; başvuru işlemini tamamladıktan sonra, https://ais.osym.gov.tr,
https://sonuc.osym.gov.tr
adreslerine T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleriyle giriş yapabileceklerdir. Yukarıda belirtilen İnternet adreslerinde adayların yapabileceği başlıca işlemler şunlardır:

a) Bireysel başvuru hakkı olan adaylar için İnternet aracılığıyla bireysel başvuru yapma

b) Başvuru işlemi sonrasında başvuru kayıt bilgilerini görme

c) ÖSYM’nin belirleyeceği tarihlerde, sınava ilişkin bilgiler ile kimlik ve iletişim bilgilerini değiştirme/güncelleme

d) Eğitim bilgilerini öğrenme, varsa engel durumu bilgilerini görme/inceleme

e) Sınava giriş belgesi edinme

f) Sınav sonuçlarını öğrenme

g) Cevap kâğıdını görüntüleme

h) Evrak referans numarası alma ve şifresini değiştirme

#KPSS
#ÖSYM
#2017 KPSS sonuçları
#KPSS sonuçları açıklandımı
#Genel Yetenek
#Genel Kültür
#Eğitim Bilimleri
#A Grubu ve öğretmenlik
#Alan Bilgisi
7 yıl önce