|

KPSS tercihleri heyecanı! KPSS Ortaöğretim Tercih Kılavuzu yayımlandı!

ÖSYM KPSS tercih kılavuzu yayımlandı. ÖSYM tarafından Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına ikinci yerleştirme için adayların tercihleri bugünden itibaren, 30 Aralık'a kadar alınacak. Yaklaşık 3.5 milyon kişinin girdiği KPSS ortaöğretim sınavı sonuçlarının açıklanması sonrasında tüm sınava girenleri tercih dönemi heyecanı sardı. 2016 KPSS tercih işlemleri nasıl yapılır? 60, 70, 80 puan türleri ile yerleşebilir miyim? soruları merak konusu. ÖSYM, tarafından KPSS ortaöğretim tercih kılavuzuna erişmek için haberimizdeki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Yeni Şafak
11:21 - 21/12/2016 Çarşamba
Diğer

ÖSYM, KPSS tercih kılavuzunu yayımladı. ÖSYM'nin resmi web adresi olan https://ais.osym.gov.tr/ üzerinden tercih kılavuzuna erişim sağlanabilecek. FETÖ operasyonları sebebiyle çok sayıda memurun görevden alınması sebebiyle oluşan boş kontenjanlar vatandaşlar için umut kapısı oldu. 3.5 milyon vatandaşımızın girdiği KPSS sınavı sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. KPSS sonuçları heyecanı sonrası KPSS tercih kılavuzu için heyecanlı bekleyiş başlamışt. Peki KPSS puan barajı kaçtır? 60,70,80 puanla bir bölüme yerleşim yapılabiliyor mu? İşte ayrıntılar...



ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacak.



Adaylar tercihlerini, bugünden itibaren 30 Aralık'a kadar internet yoluyla ÖSYM'ye gönderecek. Tercih işlemleri, 30 Aralık'ta saat 23.59'da sona erecek.



Adaylar, tercihlerini, KPSS-2016/2 tercih kılavuzunda yer alan kurallara göre, T.C. kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak yapacaklar.





2016 KPSS Ortaöğretim tercih kılavuzu ÖSYM'nin resmi sitesinde yayımlandı. Konuyla ilgili açıklama yapan ÖSYM, memurluk başvuru sayfası ve lise mezunu KPSS tercihleri ile ilgili bir çok haber ajansında, KPSS tercih kılavuzu ile ilgili çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, 21 Aralık 2016 tarihinde kılavuzu kendi sitesinden yayınlandı.



Adaylar tercihlerini 21-30 Aralık 2016 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM'ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri 30 Aralık 2016 gecesi, saat 23:59'da sona erecektir. Bu süre kesinlikle uzatılmayacaktır


ÖSYM tarafından KPSS tercihleri ile ilgili yapılan duyuru:


KPSS 2016/2:


Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına 2. Yerleştirme Yapmak İçin Adaylardan Tercih Alınması



Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik" hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır. Adaylar tercihlerini 21 - 30 Aralık 2016 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM'ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri 30 Aralık 2016, saat 23.59'da sona erecektir.



Adaylar, tercihlerini Ek'te yer alan KPSS-2016/2 Tercih Kılavuzunda yer alan kurallara göre, internet üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. Adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri önem arz etmektedir.



GENEL BİLGİLER, TEMEL İLKE VE KURALLAR


1.1 Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik" hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır.


1.2 KPSS-2016/2 Tercih Kılavuzu, ilgili mevzuat uyarınca atama izni alınmış olan kadroları ve pozisyonları, bunlar için aranan nitelikler ile kontenjanlarını kapsamaktadır.


1.3 Adayların bu kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonları tercih edebilmeleri için, 22 Mayıs 2016, 16 Ekim 2016 ve 20 Kasım 2016 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2016-KPSS Lisans ve 2016-KPSS Ortaöğretim/Önlisans) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekir.


1.4 Yerleştirme işlemlerinde ortaöğretim mezunları için KPSSP94, önlisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacaktır.


1.5 İlgili Yönetmelik hükümleri çerçevesinde yapılan merkezi yerleştirme sonucu B grubuna ait herhangi bir kadro veya pozisyona yerleştirilen adaylar, daha sonraki personel alımları için yerleştirmelerine esas alınan puanla başvuruda bulunamazlar.






#KPSS
#KPSS tercih kılavuzu
#2016 KPSS
#ÖSYM
#ÖSYM KPSS tercih kılavuzu
7 yıl önce