|

Lise taban puanları ve boş kontenjanlar listesi 2017 -E okul vbs giriş il il lise puanları

Lise taban puanlarını ve boş kontenjanlar listesini haberimizden görebilirsiniz. EOkul sistemi üzerinden liselerin taban puanları ve boş kontenjanları kolayca görülebiliyor. Tüm illerdeki okulların puanlarını ve detaylı bilgileri e-okul girişi yaparak görebilirsiniz.

Yeni Şafak
17:14 - 8/08/2017 Salı
Güncelleme: 17:59 - 8/08/2017 Salı
Diğer
​Lise taban puanları ve boş kontenjanlar listesi 2017 -E okul vbs giriş il il lise puanları
​Lise taban puanları ve boş kontenjanlar listesi 2017 -E okul vbs giriş il il lise puanları

Lise taban puanlarını ve boş kontenjanlar listesini görmek için hemen tıkla. Eokul girişi yaparak tüm illerdeki liselerin taban puanlarını ve boş kontenjanlar listesini görüntüleyebilirsiniz. MEB tarafından dün açıklanan TEOG lise yerleştirme sonuçlarının ardından öğrenciler ve veliler liseleri araştırmaya başladı. EOkul üzerinden 2017 lise taban puanlarını ve boş kontenjanlar listesini görmek için sayfamızda paylaştığımız bağlantıları kullanabilirsiniz.



Liselere yerleştirme sonuçları açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sistemi kapsamında liselere yerleştirme sonuçları açıklandı.

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, daha önce ortaöğretim kurumlarına geçiş uygulaması tercih ve yerleştirme kılavuzunda 11 Ağustos tarihinde ilan edileceği duyurulan liselere yerleştirme sonuçlarının, yapılan yoğun çalışma sonucunda öne çekilerek bugün açıklandığı ifade edildi.

2016-2017 eğitim ve öğretim yılı temel eğitimden ortaöğretim kurumlarına geçiş kapsamında 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan ve merkezi ortak sınavlarına giren öğrencilerden 14-24 Temmuz tarihlerinde bir ortaöğretim kurumuna yerleştirilmek üzere tercih alındığı anımsatılan açıklamada, "Bu sonuçlara göre 1 milyon 192 bin 660 öğrenciden 1 milyon 19 bin 577 kişi tercih yapmış, 173 bin 83 öğrenci de tercih yapmamıştır. Tercih yapan öğrencilerden 935 bin 241’i tercihlerinden birine yerleşmiştir. Bu durumda tercih yapan öğrencilerin yüzde 91,73’ü tercihlerinden birine yerleşmiştir." bilgisi paylaşıldı.

Tercih yaptıkları halde tercihlerinden birine yerleşemeyen öğrencilerin açık öğretim kurumlarına yerleştirildiği belirtilen açıklamada, bu öğrencilerin istemeleri halinde yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecekleri hatırlatıldı.

Öğrencilerin 14-18 Ağustos, 21-25 Ağustos ve 28 Ağustos-6 Eylül tarihlerinde saat 17.00'ye kadar yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecekleri, yerleştirmeye esas nakil başvurularının, herhangi bir örgün ortaokul müdürlüğünden boş kontenjan şartı aranmaksızın yapılabileceği kaydedilen açıklamada, "Öğrenciler yerleştirmeye esas nakil başvurusunda 3 tercih yapacak ve bu tercihlerini bir ortaokul müdürlüğünden onaylatacaklardır. Alınan tercihler doğrultusunda yerleştirmeye esas nakiller YEP üstünlüğüne göre merkezi olarak yapılacaktır. Yerleştirmeye esas nakil sonuçları ise 18 Ağustos, 25 Ağustos ve 6 Eylül tarihlerinde ilan edilecektir." ifadelerine yer verildi. Ortaöğretim kurumlarına yerleştirme sonuçları, "www.meb.gov.tr" adresinden öğrenilebilecek.

Düzce İsmetpaşa Ortaokulundan TEOG rekoru

Düzce İsmetpaşa Ortaokulu tarihi bir başarıya imza atarak 20 öğrencisini çeşitli liselere yerleştirmeyi başardı.Düzce’nin en köklü okullarından olan İsmetpaşa Ortaokulu başarıdan başarıya koşmaya devam ediyor. 2017 TEOG yerleştirme sonuçlarına göre İsmetpaşa Ortaokulu’nda 2014 yılında 6, 2015 yılında 13, 2016 yılında 17 ve 2017 yılında ise 20 öğrenci Fen Lisesi kazandı. Bu sonuçla İsmetpaşa İlkokulu bir rekora imza atmış oldu.Bu yıl Fen Lisesi kazanan öğrencilerin isimleri şu şeklinde; Çağla Karadeniz Ankara Fen Lisesi, Mevlana Yunus Uludağ Kabataş Lisesi, Bengü Sıla Bilgen Düzce Fen Lisesi, Çağnur Öztürk Düzce Fen Lisesi, Metin Çalışkan Düzce Fen Lisesi, İclal Şule Koç Düzce Fen Lisesi, Sude Lal Koca Düzce Fen Lisesi, Zeynep Sude Kıl Düzce Fen Lisesi,Ahsen Çağır Düzce Fen Lisesi, Ömer Seçgin Düzce Fen Lisesi, Buket Nehir Özger Düzce Fen Lisesi, Beyza Işıldak Düzce Fen Lisesi, Yasin Gül Düzce Fen Lisesi, Ahmet Çolakoğlu Düzce Fen Lisesi, Zeynep Bilgin Düzce Fen Lisesi, Cemre Lara Danacı Düzce Fen Lisesi, Ömer Faruk Seydioğlu Düzce Fen Lisesi, Doğa Çalap Düzce Fen Lisesi, Kaan Ayyıldız Düzce Fen Lisesi ve Rümeysa Ayşe Uslu Düzce Fen Lisesi.


#Lise taban puanları
#lise boş kontenjanları
#MEB
#Eokul
#TEOG
7 yıl önce