|

LYS tercih sonuçları açıklandı mı? 2017 LYS tercih sonuçları öğrenme ekranı

YGS ve LYS sınavları yapıldı. LYS sınavı sonrası sıra üniversite tercih işlemlerine geldi. Geçtiğimiz günlerde 2017 LYS tercih işlemleri yapıldı. Peki LYS tercih sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? soruları büyük merak konusu. Adaylar yazımız üzerinden LYS tercih sonuçları sorgulama sayfasına ulaşabilir. İşte LYS tercih sorgulama ekranı...

Yeni Şafak
16:44 - 2/08/2017 Çarşamba
Güncelleme: 16:45 - 2/08/2017 Çarşamba
Diğer
​LYS tercih sonuçları açıklandı mı? sorusunun yanıtı haberimizde.​
​LYS tercih sonuçları açıklandı mı? sorusunun yanıtı haberimizde.​

LYS tercih sonuçları açıklandı mı? sorusunun yanıtı haberimizde.

LYS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
Sonuçlar 2 Ağustos 2017 tarihinde açıklanabilir.
Sınav
merkezi geçen sene tercihler üzerinden gittiği takvim baz alındığında; sonuçları başvuruların bitiminden 7 gün sonra açıkladı. 26 Temmuz'da başvurular bitti, aradan 6 gün geçti. Sonuçlar sınav merkezi tarafından bugün açıklanabilir.
ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?
Kayıtlarda iki tarih geçerli: İnternet üzerinden ve
üniversite
tarafından yapılacak. İnternet üzerinden başvuruları 11-16 Ağustos tarihleri arasından e-Devlet üzerinden yapılacak. Üniversiteler üzerinden kayıtlar ise 14-18 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.
LYS EK YERLEŞTİRMESİ NEDİR?

Ek yerleştirme ÖSYM'nin; üniversitelerin kontenjanı dolmayan bölümleri, kontenjanı dolduğu halde kesin kayıt yapılmadığı için boş kalan bölümeri ya da yeni kurulan bölümlere alınacak öğrenciler için yaptığı bir yerleştirme türüdür. 2015 yılında adayların ek yerleştirme de tercih yapabilmeleri için 15 TL ücret istenmiştir.

İlgili yılın ek yerleştirme işlemlerinin kuralları her yıl ÖSYM tarafından bir kılavuzla yayımlanır ve internet sitesinden o yılın kuralları duyurulur. ÖSYM'nin sitesinde sağ tarafta bulunan duyurular kısmını iyi takip edin. Ek yerleştirme işlemleri genel olarak yerleştirme sonuçları açıklandıktan 1-1,5 ay sonra başlar.

LYS TERCİHLER NASIL YAPILIR?

Adaylar tercihlerini, T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile tercih süresi içinde ÖSYM'nin http:// ais .osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapacaklar ve tercihlerini, internet üzerinden elektronik ortamda göndererek tercih bildirimini tamamlayacaklardır.

2017-YGS'ye giren adaylardan en az bir puan türünde 150 veya daha fazla YGS puanı alan adaylar, yerleştirmede kullanılacak Y-YGS ve varsa Y-LYS puanlarını da göz önünde tutarak kılavuzdaki açıklamalara göre tercih bildirimini internetten bireysel olarak kendileri yapacaklardır.

2017-2018 eğitim-öğretim yılı için yükseköğretim programlarına yapılacak merkezî yerleştirme işlemine girecek adaylar, 2017-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve

LYS NEDİR?

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS), Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2010 yılından itibaren uygulamaya başlanan test türü bir sınavdır. Her yıl haziran ayı içerisinde gerçekleştirilen sınav, Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında bulunan ilköğretim, lise ve üniversite binalarında uygulanır. Sınav Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Bosna Hersek, Kırgızistan, Gürcistan veya Kazakistan`da üniversiteye girmek isteyen sadece YGS`yi geçmiş olan adayların girdiği bir sınavdır. Sınav soruları her sene ÖSYM tarafından hazırlanmakta ve sınav yapıldıktan birkaç saat sonra basın ve internet yoluyla cevap anahtarı ile birlikte duyurulmaktadır.

LYS NASIL BİR SINAVDIR?

LYS, 5 oturumdan oluşur. Bu oturumlar uygulanma sırasına göre; LYS-4, LYS-1, LYS-5, LYS-2 ve LYS-3 şeklinde sıralanır. Her sınav farklı bir alan ve yeteneği sınar. Bu sınavlar aynı anda yapılmaz fakat aynı gün içerisinde yapılabilir. YGS`yi geçen her kişi istediği her sınava girebilir. 2010 yılında değişen yeni sınav sistemine göre Türkiye Cumhuriyeti sınırlarındaki tüm üniversiteler adayları seçerken alanlarına yönelik olarak adayları seçerler ve bu yönde belirli puan türleri oluşturlar. Adaylar kendi alanları dahilinde veya kendi alanları dışında bir üniversite tercih edebilirler.

LYS PUANI NEDİR?

Bir öğrencinin Lisans Yerleştirme Sınavında yapmış olduğu netler kullanılarak değişik türlerde hesaplanan puandır.

LYS PUANI NASIL HESAPLANIR?

LYS Puanı özel formüller ve geçmiş yıllarda uygulanan LYS`deki istatistiksel veriler kullanılarak hesaplanmaktadır.

#LYS tercih sonuçları
#LYS
#2017 LYS tercihleri
#2017 LYS tercih sonuçları
#LYS puanı
#Üniversite kayıtları
#LYS ek yerleştirme
#YGS
7 yıl önce