|

Merkel: Sınırlar kapanırsa çatışma çıkar

Almanya Başbakanı Merkel, ülkesinin mültecilerin girişini engellemek için Avusturya sınırını kapatması durumunda, Balkan ülkelerinde askeri anlaşmazlık çıkabileceği uyarısında bulundu.

Yeni Şafak
15:48 - 3/11/2015 Salı
Güncelleme: 17:12 - 3/11/2015 Salı
DHA

Almanya Başbakanı Angela Merkel, ülkesinin mültecilerin girişini engellemek için Avusturya sınırını kapatması durumunda, Balkan ülkelerinde askeri anlaşmazlık çıkabileceği uyarısında bulundu. Alman basınında yer alan haberlere göre, dün akşam Darmstadt'ta partisi CDU'nun bir toplantısında konuşan Merkel, Macaristan'ın sınırlarını kapatmasında olduğu gibi, Almanya'nın da Avusturya sınırı kapatması durumunda bölgede kargaşa yaşanabileceğini söyledi.




YENİ ÇATIŞMA İSTEMİYORUM


Balkanlarda gerginliğin arttığını kaydeden Merkel'in, “Ben orada tekrar askeri çatışmaların başlamasını istemiyorum" diyerek, sınırların kapatılması fikrine karşı olduğunu gösterdiğine dikkat çekiliyor. Hükümet ortağı Hıristiyan Birlik Partisi (CSU) ve Alman Polis Sendikası mülteci akınının durdurulabilmesi için sınırların kapatılması yönünde çağrı yapmıştı.



Kötü bir senaryo çizmek istemediğini dile getiren Merkel, anlaşmazlıkların kısa sürede çatışmaya dönüşebileceği konusunda uyarıda bulundu. Merkel, sınır kapatmanın çözüm olmadığına dikkati çekerek, mültecilerin başka yollara yöneldiğini, bunun da yeni sorunları beraberinde getirdiğini hatırlatarak, Almanya'nın mülteci sorununun dayanışma ile çözümünden yana olduğunu söyledi.





#almanya
#merkel
#angela merkel
#mülteci krizi
8 yıl önce