|

Meteoroloji'den 5 ilin yüksek kesimleri için çığ riski uyarısı

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Adıyaman'ın yüksek kesimlerindeki çığ riski sürdüğünü açıkladı.

Yeni Şafak
17:32 - 10/02/2017 Cuma
Güncelleme: 18:37 - 10/02/2017 Cuma
AA
Meteoroloji'den 5 ilin yüksek kesimleri için çığ riski uyarısı
Meteoroloji'den 5 ilin yüksek kesimleri için çığ riski uyarısı

Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Adıyaman'da karla kaplı yüksek kesimlerde çığ riski bulunuyor. Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, havanın yarın sabah saatlerine kadar Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Adıyaman'da parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.



Sıcaklıkların mevsim normalleri civarında, rüzgarın ise değişik yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette esmesi beklenen bölgede, gece ve sabah saatlerinde yer yer lokal olarak görülebilecek sis ve pus ile buzlanma ve don oluşabileceği öngörülüyor.



Kar örtüsünün yüksek olduğu dik ve eğimli yamaçlarda çığ düşme riski bulunduğundan, vatandaşlar ve ilgililerin yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.



METEOROLOJİK GÖRÜNÜM


Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara'nın kuzeydoğusu, Güney Ege, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Kırklareli, Isparta, Burdur, Osmaniye, Konya, Karaman, Gümüşhane, Artvin, Gaziantep ve Kilis çevreleri ile Balıkesir ve Bursa'nın kuzey kesimleri, Antalya'nın iç ve batı kesimleri ve Ankara'nın güney kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacak yağışların, Marmara bölgesi, Orta Karadeniz kıyıları, Trabzon, Artvin, Ardahan, Kars, Ağrı ve Iğdır çevreleri ile Ankara'nın güney kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın; Marmara'da kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Bu gece ve yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerimizde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.



HAVA SICAKLIĞI: Ülkemiz genelinde 2 ila 4 derece azalacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.



RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, iç ve doğu bölgelerde zaman zaman güneyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'da kuvvetlice (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.






#Adıyaman
#Bingöl
#Çığ riski
#Elazığ
#Malatya
#Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü
#Tunceli
7 yıl önce