|

Mit savcısının ihanet belgesi

Darbeye teşebbüs ve casusluktan tutuklanan eski özel yetkili savcı Özcan Şişman’ın tır ihanetini tutanak altına aldığı ortaya çıktı. Tırları aramayı başaramayınca tutanak hazırlayan Şişman, tırın MİT’e ait olduğunu bildiğini de yazdı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/05/2015 Çarşamba
Güncelleme: 14:50 - 24/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak

Suriye'ye giden MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin yürütülen casusluk soruşturmasına, tutuklanan Savcı Özcan Şişman tarafından hazırlanan bir tutanak girdi. Savcı Şişman'ın imzasını taşıyan 2 Ocak 2014 tarihli tutanakta Hatay Kırıkhan'da yaşanılan komployu ortaya çıkardı. İhaneti tutanak altına alan tutuklu Özcan Şişman, “Adli aramanın yapılamadığına dair tutanak” başlıklı 3 sayfalık tutanakta yetkisini aşarak yaptığı tüm işleri de sıraladı. Nöbetçi olmadığı halde yetkisini aşarak Adana'dan Hatay'a giden ve tırları aramak isteyen Şişman'ın hazırladığı tutanakla, tırların MİT'e ait olduğunu başından beri bildiği ortaya çıktı.



TEHDİT ETTİĞİNİ BİLE TUTANAĞA YAZDI


Böylece şüphelilerin, “Tırların MİT'e ait olduğunu bilmiyorduk” savunması kendi yazdıkları tutanakla çöktü. “MİT personeli olduğunu iddia eden araçtaki şahısların kurum tarafından görevlendirilen kişiler olduklarına dair belge sunulana kadar bekletilmeleri talimatı verdim” diye yazan Şişman MİT görevlisini nasıl tehdit ettiğini de şöyle anlattı: “Arama kararını uygulayacağız. MİT görevlilerinin silah taşıma gibi bir görevi olamaz. Bu konuda ısrar ediyorsanız tutanak tutarım sizinle ilgili de soruşturmaya müdahale etmekten işlem yaparım.”



Engel olanları fişledi


Şişman, Hatay İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü, Hatay Valisi ve Jandarma Genel Komutanı'nın tırdaki aramanın yapılmaması konusunda girişimlerde bulunduğunu da tutanağa geçirdi. Tutanağa göre, o gün dönemin Hatay Başsavcısı Betami Tezcan, Kırıkhan Başsavcısı'nı arayarak “Derhal olay yerinden ayrıl, senin orada bir görevin yok” diye talimat verdi. Dönemin Kırıkhan Başsavcısı Yaşar Kavalcıoğlu bu durumu Şişman'a iletti ve Başsavcı Tezcan'ın kendi görev alanındaki personeline verdiği talimat suçmuş gibi tutanağa işlendi.



DEMİR KESİCİ İSTEMİŞ


Şişman, Reyhanlı Cumhuriyet Başsavcısı'ndan araca girebilmek demir kesici istediğini belirtti. Tutanağa Şişman'ın korumasının dışında iki TEM görevlisi de imza attı. İki görevli "Konunun mahiyeti hakkında bilgi sahibi değiliz" şerhi düştü.



#mit tırları
#Özcan Şişman
#MİT personeli
9 yıl önce