|

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) sorgulama ve ödeme işlemleri 2017

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) sorgulaması ve ödeme işlemleri hakkındaki açıklamaları haberimizden görebilirsiniz. Maliye Bakanlığı, MTV'nin 1 Ocak 2018'de yüzde 40 zamlanacağını açıkladı. İşte detaylı bilgiler.

Yeni Şafak
20:18 - 27/09/2017 الأربعاء
Güncelleme: 20:33 - 27/09/2017 الأربعاء
Diğer
​Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) sorgulama ve ödeme işlemleri 2017
​Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) sorgulama ve ödeme işlemleri 2017
MTV sorgulama ve ödeme
işlemlerini sayfamızda sizlerle paylaşıyoruz. Maliye Bakanlığı, 2018 yılında geçerli olacak Motorlu Taşıtlar Verigisi'ne (MTV) yüzde 40'lık zam oranı uygulanacağını açıkladı. MTV zamlarının motor türlerine göre fiyatlandırması kesinleştiğinde haberimizde sizlerle paylaşacağız. MTV borcu sorgulamak ve ödeme işlemlerini yapmak için aşağıda verdiğimiz bağlantıyı kullanabilirsiniz.

MTV ödemeleri Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) internet sayfası aracılığıyla kredi kartı ve banka kartı ile yapabilecek. Söz konusu ödeme ayrıca GİB mobil uygulaması, anlaşmalı bankaların internet bankacılığı ve banka şubeleri ile ilgili vergi daireleri üzerinden de gerçekleştirilebilecek.

İnternet üzerinden yapılacak ödemelerde herhangi bir mağduriyetin oluşmaması için, tarayıcıya "www.gib.gov.tr" ya da bankaların resmi internet adreslerinin yazılarak giriş yapılmasına dikkat edilmesi gerekiyor.

Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan MTV açıklaması

Ağbal, 2018'de ocak ve temmuz aylarında ödenecek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) tutarlarının değiştirilerek, 2017 yılında ödenen vergiye göre yüzde 40 oranında artırılacağını ifade etti.

2018 yılından sonra tescil edilecek binek otomobillerin MTV'sinin hesabında, aracın motor silindir hacmi yanında değerinin de dikkate alınacağının altını çizen Ağbal, Taşıtın değerine göre artırımlı MTV geliyor. 2018 yılından sonra satın alınacak binek otomobillerin Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde değer bazlı yeni bir sisteme geçiliyor. Vergilemede motor silindir hacmi yanında aracın değeri de bir ölçüt haline getiriliyor. Belirlenen değerlerin üzerinde taşıt değerine sahip araçlarda vergi tutarlarının yüzde 10 veya yüzde 20 daha fazla olması öngörülüyor. Bu uygulamaya 1 Ocak 2018'den sonra başlanacak.

MTV nedir?

Otomobil, kaptıkaçtı, arazi taşıtları ve benzerleri ile motosikletler, bu taşıtlar dışında kalan motorlu kara taşıtları, uçak ve helikopterler (Türkkuşu, Türk Hava Kurumuna ait olanlar hariç) yılda iki kez ödenmek üzere motorlu taşıtlar vergisine tabidir.

MTV (Motorlu Taşıtlar Vergisi) hesaplama nasıl yapılır?

MTV, 1/1/2010 tarihinden itibaren motorlu taşıtların vergilendirilmesine ilişkin, 197 sayılı Kanunun 5 ve 6 ncı maddelerinde belirtilen (I), (II) ve (IV) sayılı tarifelere göre hesaplanır.

MTV sorgulama nasıl yapılır?

Yukarıda bulunan mtv hesaplama aracımıza sizden istenen bilgileri girdikten sonra hesapla butonuna basarak mtv sorgulama işlemini kolayca yapabilirsiniz.

#MTV
#MTV sorgulama
#MTV ödemesi
٪d سنوات قبل