|

Necip ile uyumluyuz

Torku Konyaspor maçında yarım saat kadar Necip'le partner olan İspanyol stoper, “Savunmada isim farklılıkları bir risk olarak görülebilir ancak Necip ile birlikte iyi oynadık. Marcelo'nun yokluğu sorun olmayacaktır” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/02/2016 Cuma
Güncelleme: 22:32 - 11/02/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Ersan Gülüm'ün Çin'e transferi, Rhodolfo'nun da sezonu kapatması, son olarak da Marcelo'nun gördüğü kırmızı kart, Beşiktaş'taki stoper sıkıntısını daha da katladı. Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Torku Konyaspor maçında Marcelo'nun 64. dakikada kırmızı kart görmesinin ardından stoperde Necip Uysal ile birlikte görev yapan yeni tranfser Alexis Delgado, siyah-beyazlı takımda savunma sıkıntısı yaşanmayacağını savundu. Konyaspor maçı sonrası stoper problemine değinen İspanyol oyuncu, savunmanın merkezindeki sorunun çok büyütülmesine gerek olmadığını söyledi. Delgado, “Defansın merkezinde bir sorun var gibi gözüküyor ama çok büyütülecek bir şey olduğunu düşünmüyorum. Neler olacağını gelecek maçlarda göreceğiz ancak bu pozisyonda oynayan herkes elinden geleni yapacaktır” ifadelerini kullandı.



Torku Konyaspor maçında 10 kişi kaldıktan sonra Necip'le birlikte iyi bir uyum yakaladıklarını söyleyen Delgado, “Savunmada isim farklılıkları bir risk olarak görülebilir ama Necip'le kalan sürede iyi oynadık. Marcelo'nun yokluğunda iyi işler çıkaracağımıza inanıyorum” değerlendirmesini yaptı.




Boyko'ya 'Tolga Zengin' terapisi

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, kötü bir sezon başlangıcı yapan, yeni kaleci transferi sürecinde moral bozukluğu yaşayan Tolga Zengin'i takıma kazandığırdığı gibi aynı terapiyi kaleci Denys Boyko'ya da uygulayacak. Takımıyla çıktığı ilk maçta yediği iki golde de hata yapan Ukraynalı kaleciye destek çıkan deneyimli çalıştırıcı, oyuncusundan moralini bozmamasını istedi. Lig maçında tekrar kaleci Tolga Zengin'e şans vermeyi düşünen Şenol Güneş, Boyko'ya bu tercihinin yediği hatalı gollerden kaynaklı olmadığını aktaracak.



Şenol Güneş'in 3 alternatifi var

Beşiktaş yönetimi, Marcelo'nun Başakşehir maçında forma giyebilmesi için TFF'ye başvururken teknik direktör Şenol Güneş ise en kötü senaryoya kendini hazırlıyor. Deneyimli hocanın, ilk alternatifi dün de takımı 10 kişi kaldıktan sonra yaptığı gibi Delgado-Necip ikilisi. Güneş'in bir diğer alternatifi ise Tosic'i Delgado'nun yanına monte etmek. 3. seçenek ise Beck'i stopere alıp Serdar Kurtuluş'u sağ bekte oynatmak.



Cenk Tosun'a Terim övgüsü

Torku Konyaspor maçını canlı izleyen Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in gözü Cenk Tosun'un üzerindeydi. Genç forvetin lig maçlarında süre alamaması üzerine performansını görmek için kupa maçını takip eden tecrübeli teknik adamın ilk izlenimleri olumluydu. Cenk'in şu anda Milli Takım için önemli bir isim olduğunu Başkan Fikret Orman'a ileten Fatih Terim'in "Bu şekilde çalışmasını sürdürüp formunu korursa EURO 2016'da yeri hazır” dediği öğrenildi.



Beşiktaş kırmızı karta itiraz etti

Siyah-beyazlılar, dün bir açıklamayla Konya maçındaki hakem yönetimine tepki gösterdi. Beşiktaş yönetimi, ayrıca Marcelo'nun kırmızı kartı için TFF'ye erteleme başvurusunda bulundu.




Beşiktaş, Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Torku Konyaspor karşısında 64. dakikada gole giden rakibini düşürdüğü için direkt kırmızı kart gören Marcelo Guedes'in kartına itiraz etti. Kırmızı karta neden olan pozisyondan önce savunmanın arkasına sarkan Konyasporlu Rangelov'un ofsaytta olduğunu savunan, bayrağını kaldırmayan yardımcı hakem Serkan Gencerler'in hatalı olduğu görüşünde olan siyah-beyazlılar, TFF'ye cezanın ertelenmesi için itiraz başvurusunda bulundu.



Beşiktaş, Torku Konyaspor maçındaki hakem yönetimi için bir açıklama yayımladı: "Bir kez daha vahim ve artık kasıtlı bulduğumuz hakem hatalarıyla Beşiktaş'ın hakları çiğnendi. 6. dakikada rakibin eline çarpan topu görmemek vahim bir karardır. Aynı pozisyonda ard arda iki hata atlandı."



"65. dakikada çıplak gözle bile fark edilen ofsaytı görmeyen hakem heyetinin Marcelo'ya gösterdiği kırmızı kart, bütünüyle maçın skorunu ortadan kaldırmaya yönelik bilinçli bir karar algısını oluşturmuştur."



"Bu hataların sehven olmadığı inancına sahibiz. Tolga Özkalfa ve Serkan Gencerler'in Beşiktaş'ın şampiyonluktan uzaklaştıran pek çok kararı hafızamızdadır."


#başiktaş
#marcelo
#necip
8 yıl önce