|

Netflix, Türkiye lansmanını gerçekleştirdi

‘Misafirliğe değil, temelli geldik.’ sözlerini resmi Twitter Türkiye hesabından paylaşan Netflix, Türkiye lansmanını yaparak resmi olarak Türkiye pazarına girmiş oldu.

Yeni Şafak
15:52 - 22/09/2016 Perşembe
Güncelleme: 15:58 - 22/09/2016 Perşembe
Yeni Şafak
Global internet televizyon ağı Netflix bugün yaptığı Türkiye lansmanı ile resmi olarak Türkiye pazarında yerini aldı.
Global internet televizyon ağı Netflix bugün yaptığı Türkiye lansmanı ile resmi olarak Türkiye pazarında yerini aldı.
Resmi tanıtımla Türkiye pazarında yerini alan Netflix, lansmanında Vodafone ile olan işbirliğini de müjdeledi.

Çevrim içi yayın platformu Netflix, geçen yıl Türkiye pazarı araştırmalarını bir süre durdursa da resmi olarak Türkiye pazarına giriş yaptığı açıkladığı lansmanını bugün gerçekleştirdi. Türkiye'de pastasındaki yerini arttırmayı hedefleyen platform tamamen Türkçe olan yeni arayüzü ile kullanıcıların karşısına çıktı. Türkçe dil desteğinin yanı sıra Türk dizi ve Türkçe dublaj ve alt yazıya sahip içeriklerin yüzde 80'inin şuan hazır olduğu ifade edildi.





Lansmana katılan Netflix kurucu ortağı ve yönetim kurulu başkanı Reed Hastings, Türkçe orijinal içeriklere de yeşil ışık yaktı. Henüz ülkemizde Amerikan sürümünün sunduğu içeriğin tamamını sunamayan Netflix, Türkiye'de farklı kuruluşlar tarafından lisansı alınan dizilerle ilgili çalışmalarının devam ettiğini de belirtti.



Netflix ilk ay ücretsiz


Netflix lansmanı sonrası bir müjde daha verildi.

Çevrim içi yayın platformu Netflix, netflix.com/tr üzerinden yeni üye olan herkese 1 ay boyunca ücretsiz olarak platformu kullanma imkânı veriyor.

Lansmanda verilen bilgiye göre Güneşi Gördüm, Kelebeğin Rüyası, Recep İvedik 4, Düğün Dernek 1 ve 2 gibi ve Leyla ile Mecnun, Suskunlar, Karadayı, Ezel, Kurt Seyit ve Şura, Diriliş Ertuğrul ve Filinta gibi dizileri içeren güçlü bir koleksiyonun Netflix üzerinden kullanıcılara sunulmaya hazır olduğu belirtildi.





#netflix
#netflix türkiye
8 yıl önce