|

Neymar’a davadan iyi haber

Brezilyalı futbolcu Neymar’ın Santos’tan Barcelona’ya transferinde vergi kaçırmakla suçlanan Barcelona Kulübü ile başkanı Josep Maria Bartomeu ve eski kulüp başkanı Sandro Rosell'in davadaki sanıklık hali düştü.

Yeni Şafak
14:01 - 11/03/2016 Cuma
Güncelleme: 12:11 - 11/03/2016 Cuma
AA

Barcelona Kulübünden yapılan yazılı açıklamada, Ulusal Mahkeme hakimi Pablo Ruz'un dava açılması talebine yapılan itirazın kabul edildiği ve soruşturmanın durdurulduğu belirtildi.



Barcelona İl Mahkemesi'nin söz konusu kararının ardından Barcelona Kulübü ile başkanı Josep Maria Bartomeu ve eski kulüp başkanı Sandro Rosell'in davadaki sanıklık hali düştü.



Soruşturmanın bundan sonraki aşamasında, mahkemenin tüm suçlamaları ve savunmaları yazılı olarak tekrardan talep etmesi bekleniyor. İspanyol basını, mahkemenin bu kararından sonra soruşturmanın kapatılması olasılığının da yükseldiğini öne sürüyor.



Savcılık talebi

Santos'tan Barcelona'ya 2013 yılında transfer edilen Neymar'ın bonservisine ödenen paranın maliyeden saklanarak vergi kaçırıldığı iddiasıyla açılan söz konusu soruşturmada savcılık, Bartomeu için 2 yıl 3 ay, Rosell için de 7,5 yıl hapis talep ediyordu. Ayrıca Barcelona'nın da 62,6 milyon euro tazminat ödemesi isteniyordu.



Neymar'ın transferiyle ilgili açılan ve Madrid'teki Ulusal Mahkeme'de devam eden diğer soruşturmada ise Neymar, menajerliğini yapan babası, Barcelona Kulübü Başkanı Bartomeu, eski kulüp başkanı Rosell, Santos Kulübü Başkanı Odilio Rodrigues ve eski başkanı Luis Alvaro de Oliveira'nın sanıklıkları ise devam ediyor.



Neymar'ın Santos'ta oynadığı dönemde transferinde pay hakkı olduğunu iddia eden menajerlik şirketi DIS, Brezilyalı futbolcunun Barcelona'ya transferindeki gerçek bedelin kendilerinden saklandığını, eksik ödeme yapıldığını ve transfer sürecinde diğer kulüplerden gelen teklifler hakkında bilgi verilmediğini ileri sürüyor.






#neymar
#dava
#barcelona
8 yıl önce