|

Niğde'de yarın okullar tatil mi? 2 Ocak Niğde hava durumu

Niğde'de yarın okullar tatil mi? sorusu öğrenciler tarafından merak konusu oluyor. Yurdun bazı kesimlerinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, bazı illerde kar yağışı yerini yağmura ve rüzgara bıraktı. Peki 2 Ocak Pazartesi 2017 Niğde hava durumu nasıl olacak? İşte ayrıntılar...

Yeni Şafak
15:27 - 1/01/2017 Pazar
Güncelleme: 07:53 - 2/01/2017 Pazartesi
Diğer

Niğde'de yarın okullar tatil mi? sorusu öğrenciler tarafından merak konusu oluyor. Yapılan son değerlendirmelere göre, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Hatay, ilk saatlerde İstanbul, Yalova, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın ile akşam saatlerinden sonra Doğu Akdeniz, Karaman, Niğde, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Doğu Akdeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz kıyılarında yağmur ve yer yer sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde İç Ege, İç Anadolu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer yer pus ve sis hadisesi tahmin ediliyor.





Niğde


Niğde'de, etkili olan buzlanma nedeniyle il genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün ara verildi.


İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kentte aşırı buzlanmanın etkili olduğu belirtildi.



Açıklamada, aşırı buzlanma nedeniyle 2 Ocak 2017 Pazartesi günü okulların Niğde genelinde 1 gün süreyle tatil edildiği kaydedildi.


Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacak, batı bölgelerde 1 ila 3 derece artacak. Rüzgar, genellikle güneyli yönlerden, güneydoğu kesimler ile Kıyı Ege'de kuzeyli yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette esecek. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:



Ankara: Parçalı ve az bulutlu -2


İstanbul: Çok bulutlu, ilk saatlerde karla karışık yağmur ve kar yağışlı 5


İzmir: Parçalı ve az bulutlu 8


Adana: Çok bulutlu, doğusu ile akşam saatlerinden sonra il geneli yağışlı (Yağışların kıyılarda sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor) 13


Antalya: Parçalı bulutlu 14


Samsun: Parçalı bulutlu 9


Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 9


Erzurum: Çok bulutlu, ilk saatlerde kar yağışlı -1


Diyarbakır: Parçalı bulutlu 9

#Niğde hava durumu
#Niğde'de okullar tatil mi?
#Niğde Valiliği
7 yıl önce