|

Nuh’un Umut'u

Diyarbakır Sur’da 3 ay önce şehit düşen Uzman Çavuş Nuh Özdemir’in eşi, Samsun’da doğum yaptı. Dünyaya gelen erkek bebeğe şehidin de isteği üzerine “Umut Nuh” adı verilirken babasının çatışmada taktığı kep başına konuldu.

Yeni Şafak ve
03:00 - 27/04/2016 Çarşamba
Güncelleme: 21:54 - 26/04/2016 Salı
Yeni Şafak

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda 3 ay önce şehit düşen Uzman Çavuş Nuh Özdemir'in eşi Leyla Özdemir, eşinin “Umut” adını verdiği erkek bebeğini bugün dünyaya getirdi. Sur'da 4 Ocak'ta şehit düşen Ordulu 26 yaşındaki Uzman Çavuş Özdemir'in eşi 25 yaşındaki Leyla Özdemir, Samsun'daki bir özel hastanede doğum yaptı.



BABASININ ADINI TAŞIYACAK


Dünyaya gelen erkek bebeğe şehidin adını da yaşatması için “Umut Nuh” ismi verildi. Eşinin şehit olmadan 4 gün önce bebeğin cinsiyetini öğrendiğini ve adının “Umut” koyulmasını istediğini aktaran anne Leyla Özdemir, “Eşimin istediğiyle adını Umut koyduk ve ayrıca babasının da adını taşıması için Nuh ismini de verdik.” dedi.



YANI BAŞINA ŞEHİDİN KEPİ


Şehidin annesi Esme Özdemir de şehit oğlunun yeniden dünyaya geldiğini ifade etti. Bu arada şehidin çatışmada taktığı kepin ise beşikteki bebeğinin başına konuldu.


#Nuh Özdemir
#Umut Nuh
#Leyla Özdemir
8 yıl önce