|

Okula ‘davullu’ uğurlama

Tokat'ta oturan Fatma Esin Tuna, farkındalık oluşturmak amacıyla mahalleye getirdiği davulcu ile yeni eğitim öğretim yılının ilk gününde 2 çocuğunu uyandırıp okula yolcu etti.

Yeni Şafak
15:10 - 28/09/2015 Pazartesi
Güncelleme: 12:15 - 28/09/2015 Pazartesi
AA

Gaziosmanpaşa Bulvarı Soğuk Pınar Mahallesi'nde oturan evli ve 2 çocuk annesi Fatma Esin Tuna, 2015-16 eğitim öğretim yılının ilk gününde Gaziosmanpaşa Ortaokulu'na giden çocukları 7'nci sınıf öğrencisi Tunahan ve 5'inci sınıf öğrencisi Begüm Tuna'yı uyandırmak için farklı yöntem seçti. Tuna, kent merkezinde bulunan davulcu Sebahattin Delioğlan'ı çağırdı. Mahalleye yöresel kıyafetleri ile gelen Delioğlu, Tuna ailesinin yaşadığı apartmanın girişinde davul çalarak, "Haydi çocuklar okula, okullar açıldı" diye bağırarak hem Fatma Esin Tuna'nın çocuklarını hem de mahallede bulunan öğrencileri uyandırdı. Davul sesini duyan mahalle sakinleri şaşırırken, öğrenciler bir süre sonra yaşadıkları evlerden çıkarak okullarının yolunu tuttu.



"Hatıra olsun diye"


Aynı zamanda kentte gönüllü turizm elçisi Fatma Esin Tuna, çocukların belli saatte uyuma ve uyanma dönemine girdiklerini belirterek, "Aileler için de zor süreç tabii. Onlar kadar bizimde maratonumuz var. Arkadaşımız Ramazan'da sürekli davul çalıyor. Çocuklara nostalji, hatıra olması, davul sesiyle uyanmaları, mutlu bir an yaşamaları için arkadaşımızı getirttim. Çocuklar mutlu oldu. Davulu görünce karşılarında şaşırdılar. Onları uyandırmak benim için de kolay oldu" dedi.



Gaziosmanpaşa Ortaokulu öğrencisi 13 yaşındaki Tunahan Tuna, davulun sesini duyunca kendisini Ramazan'da sahura kalkmış gibi hissettiğini söyledi. 11 yaşındaki Begüm Tuna ise, davulun sesini duyunca Ramazan ayındaymış gibi hissettiğini söyledi. Davulcu Sebahattin Delioğlan, "Fatma hanım okulların açılması nedeniyle çok güzel bir şey düşünmüş. Biz de bu nostaljiyi çocuklarla yaşayalım dedik. Hep büyükleri oruca kaldırmayacağız, çocukları da bundan sonra davulla örf ve adetlerimizle beraber kaldıracağız" diye konuştu.






#Tokat'ta oturan Fatma Esin Tuna
#okula davullu uğurlama
#davullu uğurlama
9 yıl önce