|

Önce itibarlı ekonomi şart

Kampanyalarla Türk Lirası'nın itibar kazanamayacağını söyleyen Bülent Eczacıbaşı, "Sağlam ekonomik politikalara ihtiyaç var" dedi.

Yeni Şafak
23:00 - 28/08/2001 Salı
Güncelleme: 18:44 - 9/05/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, "Sağlam ekonomik politikalar sonucunda sağlam para birimi ortaya çıkar. Gönüllü olarak verilen bu tür desteklerle para biriminin sağlamlığı sağlanamaz" dedi. Dün Uluslararası Finans Kuruluşu (IFV) ile İpek Kağıt arasında üçüncü dilim kredi sözleşmesinin imza töreni yapıldı. Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Eczacıbaşı, Türk Lirası'na itibar kazandırılması kampanyasına ilişkin olarak, Türk Lirası'nı kullanmanın fiyatları sabit tutmak anlamına gelmeyeceğini, ancak fiyatlandırma yaparken ve anlaşmalar yaparken bunların Türk Lirası ölçeğinde yapılmasının yararlı olduğunu düşündüklerini söyledi. Eczacıbaşı kendi ürünlerinin fiyatlandırmasında TL kullandıklarını, geçmişten kaynaklanan anlaşmalarını da TL cinsine dönüştüreceklerini söyledi.



AB'ye karşı olunabilir


Konuşmasında AB'ye üyelik konusuna da değinen Eczacıbaşı Türkiye'de AB'ye katılmak istemeyenlerin görüşlerinin baskı altında tutulduğu izlenimi olduğunu, bunu doğru bulmadığını ifade etti. Eczacıbaşı "AB'ye karşı olmanın ağıza alınmayacak utanç verici bir görüş olduğu fikrinden kurtulmamız lazım. Ancak o zaman bir serbest tartışma ortamı doğar ve daha sağlıklı bir sonuca gideriz" dedi.


#Bülent Eczacıbaşı
#Türk Lirası
#itibarlı ekonomi
23 yıl önce