|

Otizm Çalıştayından TOM çıktı

Selçuklu Belediyesi tarafından Türkiye’ye kazandırılan, Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı’nın ev sahipliğinde, Türkiye’de Otizm üzerine çalışma yürüten 50’nin üzerinde kurum kuruluş, dernek ve vakıf Konya’da bir araya geldi. Otizm konusunda atılacak adımların tüm yönleri ile ele alındığı çalıştayda Türkiye Otizm Meclisi kuruldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/12/2016 Cumartesi
Güncelleme: 22:58 - 2/12/2016 Cuma
Yeni Şafak

Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı (SOBE), önemli bir programa ev sahipliği yaptı. Türkiye'de Otizm alanında faaliyet gösteren tüm dernek ve vakıfların temsilcileri, Ulusal Otizm Sivil Toplum Kuruluşları toplantısı için Konya'da buluştu. Açılış oturumu Cumartesi günü yapılan çalıştayda, önemli kararlar alındı. Çalıştayda, ilki İzmir'de yapılan çalışmanın eylem planı okundu ve Otizm Eylem Planı'nda belirlenen 7 ana başlık için çalışma grupları oluşturuldu.



Moderatörlüğünü Sivil toplumu Geliştirme Merkezi Derneği Kurucu Üyesi Sunay Demircan'ın yaptığı ve iki gün süren toplantı sonucunda, Türkiye Otizm Meclisi (TOM) ismi ile üst bir yapının oluşturulması karara bağlanırken, 9 yönetim kurulu ve 1 sekreterya için seçim yapıldı.



'GÜÇ BİRLİĞİ ŞART'


Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı yapılan seçim sonucunda TOM'un sekretarya görevini üstlendi. TOM, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan ve bugün açıklanması beklenen “Otizm Eylem Planı” konusunda izleme ve değerlendirme yapacak. Sözlerine Otizm konusunda edindiği izlenimleri paylaşarak başlayan Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı Başkanı Mustafa Ak, “Otizm konusunda faaliyet gösteren dernek ve vakıfların güç birliği yapmaları, bir çatı altında faaliyet göstermeleri büyük önem taşıyor.” ifadelerini kullandı.



'FARKINDALIK OLUŞTURDUK'


Toplantının, Otizm Eylem Planı'na önemli katkılar sunacağını ifade eden Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, “Selçuklu Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay'ın iyi niyet çerçevesinde ilk adımlarıyla yola çıktığında konunun, farkındalık oluşturmak adına önemli olduğunu ama bu boyutlara dönüşecek bir çalışma olacağını pek tahmin etmemiştim. Geldiğimiz nokta cidden ülkemiz adına mutluluk verici. Üniversite olarak farklı fakültelerimizle bu hizmetin içerisinde, farkındalık oluşturma çabasının içerisinde çalışıyoruz” dedi.



Ektiğimiz tohum yeşeriyor






“Ektiğimiz tohumun artık yeşerdiğini görmek çok büyük bir sevinç” diyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise, “Başlangıçta bu konuyla ilgili çok bir bilgiye sahip olmadan yola çıktık ama hep iyi insanlarla karşılaştık. Proje aşamasında, yapım aşmasında sonra vakfın kurulma aşamasında hep karşımıza güzellikler çıktı. Burada o güzel insanlarda bulunuyor, huzurunuzda onlara da teşekkür ediyorum. Merkezimiz tamamlandı ve vakıf kuruldu, sizlerin desteği ile bu bina otizm konusunda önemli bir işlevi yerine getirecektir” diye konuştu.


#Selçuklu Belediyesi
#Otizmli Bireyler
#Türkiye Otizm Meclisi
#Sunay Demircan
7 yıl önce