|

ÖTV indirimi bekleniyor

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, şoför esnafının araçlarını yenilemesi için ÖTV indirimi yapılacağına ilişkin verilen sözlerin yerine getirilmesini beklediklerini belirterek, "Araçlarımızı yenileme zamanı geldi. Şimdi hükümetimizden müjde bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Yeni Şafak
10:27 - 7/04/2016 Perşembe
Güncelleme: 07:28 - 7/04/2016 Perşembe
AA

Apaydın, yaptığı yazılı açıklamada, 1 Kasım seçimleri öncesi hükümetin verdiği sözlerin gerçekleşmeye başladığına dikkati çekerek, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun şoför esnafına yönelik vaatlerini hatırlattı.



Davutoğlu'nun seçim öncesi şoför esnafı ile buluşmasında ticari taksi, hatlı minibüs, servis aracı ve özel halk otobüslerinin bu yıl sonuna kadar yenilenmesi durumunda ÖTV indirimi yapılacağını müjdelediğini anımsatan Apaydın, araçların yenilenme zamanının geldiğini, hükümetten bu konuda müjde beklediklerini aktardı.



Birçok belediyenin ticari araçların kullanımına ilişkin 5 yaş sınırlaması getirdiğini belirten Apaydın, "Normalde bir aracın hurdaya ayrılma yaşı 20 iken bazı belediyeler 5 yaş sınırlaması getirmektedir. Şu an 18 bini aşkın taksinin yarısından fazlası İstanbul'da 5 yaşını doldurmak üzere. Düzenleme yapılmaz ise şoför esnafımız mağdur olacak" değerlendirmesinde bulundu.



Apaydın, ÖTV'siz araç yenileme hakkının her 5 yılda bir olmak üzere getirilmesi halinde ilk fırsatta yaklaşık 50 bin taksinin bu imkandan yararlanmasını beklediklerini ifade etti.

#Fevzi Apaydın
#şoför esnaf
#TŞOF
8 yıl önce