|

Özerklik talimi koğuşa kaldı

Doğu ve Güneydoğu’da birbiri ardına ‘özerklik’ ilan eden PKK yandaşları soluğu cezaevinde alıyor. Sözde özerkliği koğuşta uygulayacaklar kervanına dün Hakkari Belediye Başkanı başta olmak üzere çok sayıda DBP yöneticisi de katıldı.

Yeni Şafak
04:00 - 21/08/2015 Cuma
Güncelleme: 01:59 - 21/08/2015 Cuma
Yeni Şafak

PKK terör örgütü güvenlik güçlerine kalleş saldırılarını sürdürürken Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki bazı il ve ilçelerden 'özerklik' çıkışları geliyor. Kendi 'özyönetim'lerini ilan ettiklerini söyleyen Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) üyeleri, bu açıklamalarının ardından sırayla devletle tanışıyor. Son olarak özerk bölge çıkışında bulunan isimlerden Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu ile 3 kişi daha gözaltına alındı. 'Anayasal düzeni bozmaya çalışmak'tan haklarında yakalama kararı verilen Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, Meclis Üyesi Nurullah Çiftçi ile 2 DBP'li yönetici, Hakkari Emniyet Müdürlüğü'nde 'özerklik' sorgusuna alındı.



SIRA SIRA CEZAEVİNE


Mardin'in Nusaybin ilçesinde de benzer açıklamalar yapan ve haklarında soruşturma başlatılan kişilerden DBP'li Kent Meclisi sözcüsü Muhsin Aksan gözaltına alındı. Batman'da sözkonusu söylemden ötürü 7 DBP'li yakalanırken, Ağrı'da ise DBP Doğubayazıt İlçe Başkanı Muhsin Kula hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Önceki günkü basın açıklamasında sözde 'özerklik' ilan eden DBP'li Kula, yakalanacağını anlayınca kayıplara karıştı. Evinde bulunamayan Kula'nın yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi. Bir özerklik operasyonu ise Bitlis'in Hizan ilçesinde yaşandı. DBP'li sözde 'Halk Meclisi' eş başkanı Kader Sönmez, yakalanması sonrası mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.


#pkk
#özerklik
#Halkların Demokratik Partisi
9 yıl önce